DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

F2: Sette Camara nyert, Schumacher 4.

Izgalmasan alakuló, nagy balesettel tarkított futamot hozott az F2 osztrák sprintversenye vasárnap. Az utolsó hat körben nagy harc folyt az első helyért, miután elhagyta a pályát a biztonsági autó.

Már a felvezető körön galiba adódott, hiszen Calderon autója ott ragadt a rajtrácson, és még a felvezető körre sem tudott elindulni, így azonnal betolták a bokszutcába. King várhatta a pole-pozícióból az F2 vasárnapi versenyének rajtját, és ugyan Deletraz jobban kapta el a rajtot, de Jordan King megtartotta a vezető helyet.

Mick Schumacher az első kör végén a 11. helyig tört előre, nagyot rajtolt a hétszeres bajnok fia. Nyck de Vries a harmadik körben kihasználta, hogy King egy pillanatra elaludt, és átvette a vezetést a brittől, aki azonban még abban a körben visszaelőzte de Vriest, aki egészen a hatodik helyig esett vissza.



Óriási verseny folyt az első helyért, az élen álló ötös egy másodpercen belül autózott egymáshoz. A sprintverseny 10. körében Sette Camara, Deletraz, Zhou volt a sorrend az élen, Mick Schumacher pedig már a kilencedik helyen állt ekkor.

A 12. körben Aitken Hubert tarolta le kis híján, így a sóderágyban landolt. Schumacher meg is előzte ezután a szenvedő fél franciát, így már a hetedik helyen autózott a német ifjonc. Ghiotto és Zhou nagy csatában voltak a harmadik helyért, melyből végül az olasz jött ki győztesen.

Deletraz nagyot bukott

A 20. körben óriási csattanás történt. Deletraz-nál teljesen elszállt a fék, azt mondta a csapatrádióban, hogy beesett a fékpedál, így a Niki Lauda kanyarban a gumifal állította meg a svájcit. Azonnal bejött a safety car. Az újraindítás előtt Sette Camara, Ghiotto, Zhou, de Vries, Schumacher volt az első öt sorrendje.

Schumacher az utolsó körökben szinte letolta a pályáról de Vriest, hogy karrierje során először állhasson fel az F2 dobogójára. A versenyt végül Sette Camara nyerte, Luca Ghiotto a második, a Schumacher pedig nem tudta megelőzni de Vriest, így a holland lett a harmadik.

 

Az első tíz sorrendje:

1. Sette Camara

2. Ghiotto

3. de Vries

4. Schumacher

5. Matsushita

6. Latifi

7. King

8. Zhou

9. Ilott

10. Correa

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: