DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Japán győzelem született az F2 főfutamán

Az F2 spielbergi főfutamán a kérdés leginkább az volt, kinek mennyire kopik a gumija, ami autóján van: ebből a túlélőversenyből Nobuharu Matsushita jött ki győztesen, megelőzve Luca Ghiottót és a pole-ból induló Nyck de Vriest.

Az F2 osztrák hétvégéjének főfutamán a pole-pozícióból a holland McLaren-junior, Nyck de Vries vághatott neki a versenynek, a rajtot követően pedig meg is tartotta első helyét Antoine Hubert-rel szemben. Hubert-nek innentől kezdve sokkal inkább a védekezésre kellett koncentrálnia, és bár eleinte Guanyu Zhou-t maga mögött tudta tartani, Matsushitával szemben már nem járt sikerrel, a második körtől pedig a japán haladt már a második helyen. Zhou a kiállások során rövid ideig maga mögött tudta hagyni Hubert-t, nem sokkal később azonban elkezdett visszacsúszni váltójának rakoncátlankodása miatt. Hubert legfőbb üldözőjévé ekkor Luca Ghiotto vált, és mivel később állt ki francia riválisánál, ez jól is jött ki neki, így Ghiottóé lett az utolsó dobogós pozíció.

Nyck de Vries sokáig vezetni tudott, azonban az utolsó körökre Matsushita és Ghiotto teljesen utol tudták őt érni, addigra pedig kiszállt a versenyből a teljesen más taktikán lévő, a kiállását sokáig halogató Nyikita Mazepin is. Öt körrel a vége előtt a nézők már azt láthatták, hogy Matsushita vezet, miután pillanatok alatt eltüntette hátrányát holland riválisával szemben, majd az egyes kanyarban meg is előzte őt, néhány kanyarral később pedig Ghiotto is Matsushita után eredt - ő is megelőzte de Vriest, és feljött a második helyre.

macu



Az utolsó öt körben Matsushita kényelmes előnyt tudott kiépíteni Ghiottóval szemben, ezzel pályafutása első F2-es főversenyét nyerte meg, és ebben a rövid időben már mögötte sem változott a sorrend - Ghiotto és de Vries legalább az utolsó körökben nyugodt versenyt futhattak. A jól induló Antoine Hubert lemaradt a dobogóról és negyedik lett, megelőzve Sergio Sette Camarát, Guanyu Zhou-t, Louis Deletrazt és Jordan Kinget. A tabella második helyén álló Nicholas Latifi mindössze a kilencedik helyet tudta elcsípni, míg az utolsó pontszerző helyen Jack Aitkent intették le, aki egyébként rögtön az első körben leszaladt a pályáról, így visszaesve a mezőny legvégére.

A tabellán Nyck de Vries előnye 29 pontra nőtt, köszönhetően annak, hogy minden riválisa mögötte végzett, a már említett, összetettben második Latifi mögött pedig Sette Camarát, Aitkent és Ghiottót találjuk a tabella első öt helyén.

A verseny végeredménye:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: