DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F2/F3

F2: Ghiotto parádézott, Schumacher pole-ból hatodik

Rövid ideig vezetett, de végül nem a Ferrari-juniorról szólt a bahreini sprintfutam: Luca Ghiotto lopta el a show-t, aki az élről kiállt kerékcserére, aztán a 14. helyről mindenkit megelőzve győzött.

Nagy figyelmet kapott a Formula-2 bahreini hétvégéjén a sprintverseny startja: a főfutamon elért nyolcadik helyezésével a kategóriában bemutatkozó Mick Schumacher indulhatott a fordított rajtrács pole-pozíciójából. A Prema pilótáját Jack Aitken támadta az első kanyarban, de nem került előzési helyzetbe. Schumachert segítette az első körben mögötte zajló kakaskodás is Aitken, Deletraz és de Vries között, amely során Sergio Sette Camara került a második pozícióba.

Bár az első körben Schumacher lélegzetvételnyi előnyre tett szert, rövidesen utolérte őt a DAMS brazilja, a 3. kör elején, a célegyenes végén DRS segítségével pedig meg is fosztotta a vezető pozíciótól a németet. A következő körben Luca Ghiotto és az első futam győztese, Nicolas Latifi is átugrotta a német fiatalt, aki rövidesen elvesztette a dobogós pozíciót.



A 4. körben már Ghiotto vezetett, aki kiváló tempót diktált, egészen 6 másodpercre növelte előnyét, így azonban abroncsait hamar kikezdte a forró pálya: a 12. körben a bokszba érkezett kerékcserére. Hozzá hasonlóan a 4. helyről de Vries is kerékcserére vállalkozott, az élmezőny többi tagja viszont arra voksolt, hogy végig a pályán marad: a sprintversenyen nem kötelező a kiállás.

Ghiotto körönként 2-3 másodperccel volt gyorsabb a vezető Sette Camaránál, a 14. helyre visszatérve játszi könnyedséggel előzgette az ellenfeleket, a 18. körben Schumachert megelőzve újra dobogós volt a két DAMS mögött. A rendelkezésre álló idő elég volt az olasz számára: a 21. körben átlépte Latifit és Sette Camarát is.

Ugyanaz a három pilóta állt dobogóra, mint a szombati főfutamon: a harmadik GP2/F2-es győzelmét szerző Ghiotto a két DAMS társaságában ünnepelt. Guanyu Zhou negyedik, Deletraz ötödik helyen végzett: a futam utolsó köreiben ők is megelőzték a pole-pozícióját hatodik helyezésre fordító Schumachert.

A 2. futam végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: