DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

F2: Latifi rajt-cél győzelmet aratott

Idei első F2-es diadalát aratta Nicola Latifi Spában, miközben Lando Norris látványos felzárkózást produkált. A bajnokságot vezető George Russell hetedik lett, így pontelőnye már csak öt egység.

A rajtot a tegnapi versenyen diadalmaskodó Nyck de Vries kapta el a legjobban, a nyolcadik pozícióból egyenesen harmadikra katapultálta magát, miközben az első sorból induló Nicholas Latifi és Luca Ghiotto változatlan sorrendben vágott neki a fordított rajtrácsos futamnak. A szárnyaló De Vries nem sokkal később Ghiottót is elcsípte, így az utolsó néhány körig úgy tűnt, övé lesz a második hely. A vége előtt kettővel azonban a holland gumijai teljesen elkoptak, így a Prema pilótájára vészesen felzárkóztak a mögötte érkezők.

 norris-f2-spa



Az utolsó körben a végig látványos küzdelmeket vívó Lando Norris és az őt követő Alexander Albon is megelőzte De Vriest. Az utolsó kilométerekre Norris és Albon esett egymásnak, ám Norris kivédekezte ellenfele támadásait, így a sorrend közöttük már változatlan maradt. A versenyt tehát a DAMS autójával Latifi zavartalanul vezette végig, mögötte a Carlin pilótája, Norris, majd a szintén DAMS-versenyző Albon érkezett.

A bajnokságot vezető George Russell mindössze a hetedik pozícióban zárt, így pontelőnye öt egységre zsugorodott Norris előtt. Az idei szezonból még hat futam van hátra, a következő megálló a jövő heti Olasz Nagydíj helyszíne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: