DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F2/F3

Lehet-e bajnok Schumacher fia?

Második szezonját kezdi Mick Schumacher a Formula-3-ban. Tavalyi, újonc évében nem alkotott maradandót, ám idén a bajnoki címre tör. A pilóta és főnöke szerint is megvan az esélye.

A hétvégén Pauban kezdetét veszi a Formula-3-as bajnokság, Mick Schumacherrel a mezőnyben. Michael Schumacher 19 esztendős fia második szezonját kezdi a sorozatban. A financiális háttérrel (természetesen) nincs probléma, a teljes évadra biztosítva vannak a pénzügyek.

Mick is érzi, hogy a Schumacher név miatt, karrierje 2015-ös kezdete óta sokkal nagyobb nyomás nehezedik rá és sokkal komolyabbak az elvárások is vele szemben, nem könnyű egy hétszeres F1-es világbajnok fiaként versenyezni. Bő egy éve úgy tervezte, hogy az első év a tanulásé, a második pedig az igazán jó eredményeké.

Továbbra is tartaná a tervet, idén már futamgyőzelmeket szeretne aratni, ideális esetben pedig a bajnoki címért harcolni. A franciaországi Pauban, három futammal, ezen a hétvégén veszi kezdetét az F3-as versengés. Tavaly csak az összetett tizenkettedik helyét csípte el az ifjú pilóta, egyszer állhatott dobogóra.

Mick Schumacher alapvető célja, hogy mindig az élmezőnyben harcoljon idén


De mire viheti idén? „Az a célom, hogy folyamatosan az élmezőnyben harcoljak. Úgy vélem, hogy nagyjából öten-nyolcan csatázhatunk a végső győzelemért, biztos vagyok abban, hogy én is köztük leszek” – nyilatkozta Mick Schumacher az Auto Bild Motorsport szaklapnak.

„A legmegfelelőbb pontokon akarok javulni, keményen fogok ezért dolgozni. Meg akarom mutatni, hogy idén nagyot fogok fejlődni” – tette hozzá a fiatal német. A tesztelés biztatóan alakult, több ízben is a legjobb időt autózta a tesztnapokon.

Csapatfőnöke, Rene Rosin is úgy érzi, a télen sokkal érettebbé vált és beváltja tehetségét Schumacher. „Mick sokkal érettebb már. Makaóban újoncként is kitűnő munkát végzett. Nem szabad túlságosan előre gondolkodnia, versenyről versenyre kell haladnia, nem szabad extra nyomást ráhelyeznünk azzal, hogy végig a bajnoki címet emlegetjük” – dicsérte pilótáját Rosin.

Tavaly leginkább az időmérő edzéseken szerepelt gyengébben Mick Schumacher, a versenytempója többnyire már újonc szezonjában is rendben volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: