DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Norris megpróbálkozna a hármas koronával

A Formula-1-es McLaren teszt- és tartalékpilótája, Lando Norris Alonsóhoz hasonlóan szívesen megmérettetné magát különböző szériákban, így akár az Indy 500-on és Le Mans-ban is versenyezne.

Norris 2017-ben megnyerte a Formula-3-as Európa-bajnokságot, idéntől pedig a Formula-2 mezőnyében fog vitézkedni a Carlin színeiben. Emellett a McLaren teszt- és tartalékpilótai szerepét is betölti. Minden bizonnyal a nemsokára az F1-ben is feltűnő fiatalnak azonban még sokat kell dolgoznia azért, hogy megszerezze a hőn áhított monacói, Indy 500-as és Le Mans-i győzelmet, és ezzel megszerezze a hármas koronát.

LNorris



A hétvégén megrendezésre kerülő daytonai 24 órás lesz a fiatal brit első hosszútávú versenye, ahol Phil Hanson és Fernando Alonso csapattársaként száll versenybe a United Autosports csapatával. Annak ellenére, hogy először vág ilyen kalandba, Norris nem tartja kizártnak, hogy más szériákkal is megismerkedjen a jövőben az F1 mellett. „Én egyértelműen egy olyan versenyző vagyok, aki meg szeretné csinálni Daytonát, Le Mans-t és az Indy 500-at. Biztos vagyok benne, hogy a daytonai verseny arra fog majd sarkalni, hogy még több hasonló dolgot csináljak.”

Mint ismert, Alonso a daytonai megmérettetést felkészülésnek szánja majd a Le Mans-i 24 órás megnyerésére. Még 2017-ben fejezte ki abbéli szándékát a spanyol, hogy ő legyen a második pilóta a történelemben, akinek sikerül a hármas korona megszerzése. „Tudom, hogy nagyon nehéz, és Fernandónak már több lehetőséget volt arra, hogy részt vegyen más sorozatokban, mint a többi versenyzőnek” – magyarázta Norris. „Várnom kell, és meglátom, hogy mennyire szigorúak az F1-ben, és mit engednek majd meg. De Zak egy remek fickó, aki szintén benne van ezekben, ezért remélhetőleg a jövőben is akarni fogja, és én is a csapat tagjaként megpróbálkozhatok majd azokkal a versenyekkel. Kemény lesz, de ha lesz lehetőségem, akkor biztos megpróbálom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: