DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Lawson elnézést kért a Perez elleni bemutatásért

Egy hete Alonsóval, most a mexikóival akaszkodott össze az F1-be visszatért új-zélandi – ő maga is sejti, hogy ez nem feltétlenül a legjobb ajánlólevél a Red Bullba.

Liam Lawson és Sergio Perez a Formula-1-es Mexikóvárosi Nagydíj 19. körében feszült egymásnak: a hazai közönsége előtt szereplő Red Bull-os próbálkozott előzéssel a 4-es kanyarban, de az új-zélandi ott tartó a Visa RB-t, a következő jobbosban pedig összeértek, amitől a mexikói autója meg is sérült – ennek ellenére a felügyelők nem büntették az esetet.

Lawson aztán a kör végén a célegyenesben elment a Perez mellett, eközben pedig az ujjával be is mutatott az ellenfelének. Az F1-es visszatérése óta második versenyét teljesítő pilóta ez utóbbi gesztust megbánta a leintés után:

futam-11



„Nyilvánvalóan ez olyasmi, ami a pillanat hevében történt. A fél kört azzal töltötte előtte, hogy blokkolt engem, próbálta tönkretenni a versenyemet, szóval ideges voltam. De ez nem kifogás, nem kellett volna ezt tennem, elnézést kérek érte.”

„Nem hiszem, hogy Helmut [Marko] az ilyesmit szereti. Nem ilyen a személyiségem, nem kellene ilyet csinálnom” – tette hozzá Lawson, aki magáról az incidensről így nyilatkozott a Sky Sports F1-nek:

„Hogy őszinte legyek, hagytam neki helyet a kanyarban. Több tempót vitt át, mint amire számítottam. Próbáltam kihátrálni a manőverből, de eltaláltam a hátsó kerekét. Nem igazán az ő hibája, csak egy szerencsétlen incidens.”

perez-8

Nem a legjobb ajánlólevél a Red Bullhoz

Lawsont hetek óta a legfőbb esélyesnek tekintik arra, hogy leváltsa Perezt az anyacsapatnál már 2025-től. Azt viszont maga az új-zélandi is elismerte, hogy nem feltétlenül a legjobb ajánlólevél, ha a Red Bull ellen harcol ilyen intenzitással a Visa Cash App RB versenyzőjeként:

„Nem, ezen a ponton nem tudok többet a jövőmről. A maihoz hasonló futam nem ideális ebből a szempontból. A következő versenyekre fókuszálok, hogy visszazárkózzak és pontokat szerezzek a csapatnak. Ma sokat buktunk a Haasszal szemben. Egy ilyen hétvége után nem gondolok erre.”

Az ügyben a Lawson által említett Marko is megszólalt, és inkább a fiatalt látta vétkesnek: „Szükségtelen ütközés volt, ahol Liamot látom inkább felelősnek” – fogalmazott a Red Bull F1-es tanácsadója, aki arra a kérdésre, hogy jó volt-e, hogy Lawson kirakta a könyökét, így felelt az ORF kamerái előtt: „Ha valaki más ellen lett volna, akkor igen. De a testvércsapat ellen nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: