DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Már csak két jó versenye lesz idén a Mercedesnek?

Toto Wolff csapatfőnök szerint nem szabad becsapniuk magukat a bakui dobogó után: úgy érzi, két helyszín lehet még kedvező számukra a 2024-es F1-es szezonban.

Egy dobogós hellyel távozhatott a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíjról a Mercedes, ám ehhez kellett Carlos Sainz és Sergio Perez utolsó előtti körös ütközése is, hiszen kettejük kiesésének köszönhetően lépett előre George Russell a harmadik pozícióba.

f1-russell-mercedes-baku-1



Éppen ezért sem a pilóta, sem Toto Wolff csapatvezető nem hitegeti magát az eredmény kapcsán: „Az, hogy megörököltünk egy dobogós és harmadik helyen zártunk, jobb, mint amit vártunk, de nem csapjuk be magunkat, tempóból ma ötödikek voltunk” – mutatott rá az Ezüst Nyilak F1-es vezére.

„Ki fogjuk egyben elemezni a versenyt és a hétvégét. A nagydíj második fele a kemény gumikon biztató volt. George képes volt kontroll alatt tartani a hőmérsékleteket, és miután visszafogottan vezetett az etapja elején, erős tempóra volt képes a végén” – utalt arra Wolff is, ami miatt Russell kisebb kirohanást intézett a gumigyártó, a Pirelli irányába.

Mindeközben a garázs másik oldalán Lewis Hamilton autójában motort cseréltek, így csak a bokszutcából startolhatott a hétszeres világbajnok, aki saját bevallása szerint az egyik legrosszabb autóegyensúllyal küszködött a versenyen, amivel valaha dolga volt.

f1-hamilton-mercedes-baku-futam-1

„Úgy döntöttük, itt ejtjük meg a motorcserét. Tudtuk, hogy szenvedős versenye lesz, mivel nagyon nehéz itt Bakuban előzni, és így is lett. Amint közelebb érsz, túlmelegíted a gumikat, így visszaesel, és ez történt vele is. De sokat tanultunk” – mondta Hamilton futamáról Wolff.

A Mercedes a nyári szünet óta nem hozza azt a teljesítményt, mint az azt megelőző fordulókon, és a csapatfőnökük szerint már igazából csak két olyan pálya van hátra a 2024-es évadból, amelyen az előző évek tapasztalatai alapján jól szerepelhetnek:

„Úgy gondolom, ahol hagyományosan gyorsak vagyunk, az Barcelona, Silverstone és időnként Spa volt. Mi a következő ilyen, ami jön? Austin tavaly jól sikerült számunkra, Brazília pedig 2022-ben. Úgyhogy nincs túl sok jó versenyünk már hátra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: