DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Verstappen bizakodik: „Eddig versenyképesebbek vagyunk!”

Kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a pénteki azeri F1-es edzéseken a Red Bull: Perez szerint akár még a pole-ra is újra esélyesek lehetnek.

Miközben az előző futamokon a legerősebb konstrukciónak tűnő McLaren haloványan muzsikált a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki szabadedzésein és Lando Norris szerint is több tizedmásodperces a hátrányuk a másik három élgárdával szemben, a két hete Monzában küszködő Red Bullnál életjelek látszanak.

Az energiaitalosok azon kevés istálló közé tartoztak, akik hoztak fejlesztést Bakuba egy frissített padlólemez képében – és akár ennek, akár másnak köszönhetően, az RB20-as sokkal ütőképesebbnek látszott az első nap során.

f1-verstappen-redbull-baku-day1



„Összességében szerintem egy jó nap volt. Elég sokat tanultunk” – értékelt a napot második legjobb Red Bull-osként a hatodik pozícióban záró Max Verstappen az F1 TV-nek. „Most az jön, hogy letisztázzuk a dolgokat, amiket kipróbáltunk. De úgy vélem, eddig versenyképesebbek vagyunk ezen a hétvégén, úgyhogy ez biztató.”

Verstappennek volt néhány kisebb necces momentuma az FP2-n, ezek kapcsán azért megjegyezte a világbajnoki éllovas, hogy picit még finomítani kell a Red Bull balanszán, amivel az előző fordulókon küzdöttek:

„A pálya rendkívül csúszós. Nagyon sok a 90 fokos kanyar, így ha kicsit elfékezed magad, néha csak tartod a féket elővigyázatosságból, hogy ne ütközz a falnak. De egyértelmű, hogy a második edzés némileg nehezebb volt számomra. Ahogy mondtam, csak kicsit jobban össze kell raknunk az autó egyensúlyát, és akkor biztos vagyok benne, hogy versenyképesek lehetünk.”

 

Perez még a pole-ért is harcba szállna!

f1-perez-redbull-baku-day1

Pénteken Sergio Perez végzett előrébb a Red Bull-pilóták közül: a bakui utcai pályán aratott két győzelmével a helyszín specialistájának számító mexikói konkrétan csak hat ezreddel maradt el a napot élen záró Charles Leclerc-től.

„Határozottan egy jó és erős nap volt. Úgy gondolom, jó alapokkal rendelkezünk. Szépet fejlődtünk az első edzésről a másodikra. Úgyhogy csak biztosra kell mennünk, hogy még tovább tudunk javulni innen. Szerintem egyértelműen ott lehetünk holnap a harcban.”

Ami a Red Bull említett fejlesztését illeti, Perez így nyilatkozott: „Úgy vélem, jó irányba haladunk. Úgy találjuk, hogy kicsit jobban össze tudjuk rakni az autót. Hosszú út áll még előttünk szerintem, de biztató, amit eddig láttunk.”

Amikor arról kérdezték a pilótát, hogy akár a pole-ért is harcba szállhatnak-e szombaton, így felelt: „Szerintem holnap tényleg bármi megtörténhet, szóval csak le kell hajtanunk a fejünket, és remélhetőleg tudunk néhány jó kört szállítani. Igazából csak egy olyan kell a Q3-ban!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: