DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

„Még mindig 99 százalék, hogy az F1-ben maradok” – Bottas bizakodó

Bortoletóval kapcsolatos pletykák ide vagy oda, optimistán nyilatkozott Bakuban a jövőjéről a finn F1-es: „már nem” tárgyal más bajnokságok csapataival.

A Red Bull két csapatánál várható esetleges átalakítás és Liam Lawson potenciális érkezése mellett egyetlen ülés szabad már csak a Formula-1 2025-ös rajtrácsán: az nem dőlt még el, ki lesz a 2026-tól az Audi gyári alakulatává váló Sauber második pilótája Nico Hülkenberg oldalán.

Az egyik fő jelölt az ülésre az azt jelenleg is birtokló Valtteri Bottas, az utóbbi napok híresztelései alapján azonban legalább ennyire esélyes lehet a McLaren juniorja, az F2-ben bajnokesélyessé váló Gabriel Bortoleto is.

f1-bottas-stake-monza-1



Az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj csütörtöki médianapján Bottas természetesen nem kerülhette ki a kérdést annak kapcsán, hogyan haladnak az egyeztetések az Audi-projekt élére nemrég kinevezett Binottóval:

„Még mindig beszélgetünk. Haladunk, és továbbra is bizakodó vagyok. Nem igazán kellene többet mondanom, úgyhogy itt tartunk. Mindig sok dolgot kell átbeszélni, mindkét félnek elégedettnek kell lennie. De úgy vélem, a megfelelő irányba haladunk.”

Binotto maga Monzában úgy fogalmazott, hogy még azt is el kell dönteniük, hogy fiatal vagy rutinos társat keresnek-e Hülkenberg mellé. Bottas megkapta a kérdést, hogy ha utóbbira esik a választásuk, saját magát érzi-e az elsőnek a sorban:

„Igen. Szerintem ez meglehetősen egyértelmű. Nem akarok ennél többet mondani, de úgy gondolom, van elképzelésetek a helyzetről. Tudom, hogy az erősségem a tapasztalatom és az, amit hozhatok a csapathoz.”

„Nem furcsa ez, ilyen ez a sport. Úgy érzem, jó helyzetben vagyok jelenleg. Csak nem mondhatok ennél többet ezen a ponton, sajnálom” – tette hozzá Bottas a Formula.hu virtuális jelenlétében.

f1-bottas-stake-monza-2

A leginkább sokat sejtető megnyilvánulást akkor ejtette el a finn pilóta, amikor emlékeztették korábbi nyilatkozatára, miszerint 99 százalékig biztos benne, hogy jövőre is a Formula-1-es rajtrácson lesz – de vajon még most is így látja-e a helyzetét:

„Igen” – felelte röviden Bottas, aki ezután megkapta a kérdést, hogy nem is tárgyal-e más bajnokságban érintett alakulatokkal, amire szintén árulkodó válasz érkezett a 35 éves pilótától: „Már nem.”

Jó jelnek lehet-e tekinteni ezeket? „Igen. Számomra eléggé világos, mit akarok, és remélhetőleg hamarosan oda is jutunk.”

Amikor feldobták Bottasnak, hogy nem érzi-e igazságtalannak, hogy a jelenlegi mezőny egyik legsikeresebb pilótájaként nincs még ülése, mivel a Stake autójának versenyképtelensége miatt nem tudja megmutatni a valós tudását, így reagált:

„Maga a sport igazságtalan. Sokszor láttam ezt már. Nehéz helyzetben vagyok az autó teljesítménye miatt. Szerencsére Mattia tudja, mit kaphat tőlem. Ez jó számomra, és remélhetőleg itt leszek jövőre, az autó is kicsit jobb lesz, így kicsit többet mutathatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: