DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Elengedheti az Audihoz a fiatalját a McLaren – egy feltétellel

A wokingiak állítólag nyitottak arra, hogy Gabriel Bortoleto a Sauberrel tárgyaljon az F1-es ülésről, de szeretnék, ha a pilóta „visszahívható” lenne szükség esetén.

Ha nem számoljuk a Red Bull két csapatánál várható potenciális átalakítást Liam Lawson valószínűsíthető érkezésével, akkor már csak egyetlen ülés kiadó a Formula-1 2025-ös rajtrácsán: az nem dőlt még el, ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa a 2026-tól az Audi gyári csapatává váló Saubernél.

A nemrég az Audi F1-es projektjének élére kinevezett Mattia Binotto Monzában arról beszélt, hogy egyelőre még arról sem született döntés, hogy rutinos vagy fiatal versenyzőt szeretnének-e inkább.

Ugyanakkor utóbbiak közül két opciót is név szerint említett: a Sauber saját akadémiájához tartozó Theo Pourchaire-t, valamint az idén már a McLaren kötelékeiben pallérozódó Gabriel Bortoletót.

f2-bortoleto-invicta



Utóbbi pilóta kapcsán számolt be most arról a brazil Grande Premio lap, hogy értesüléseik szerint a McLaren zöld jelzést adott Bortoletónak arra, hogy tárgyaljon a Sauberrel és az Audival a 2025-ös ülésről.

Egy feltétele ugyanakkor lenne a wokingiak: azt szeretnék, ha az ifjú versenyzőt visszahívhatnák a csapathoz a jövőben abban az esetben, ha jelenlegi, egyébként hosszú távú szerződésekkel rendelkező versenyzőik, Lando Norris és Oscar Piastri közül valaki esetleg távozna tőlük.

Kérdés, hogy amennyiben igaz ez az értesülés, a Saubernek és az Audinak így is vonzó opció-e Bortoleto: láthattuk, hogy a Williamsnél például Lawson kapcsán nem tetszett, hogy úgy kapták volna kölcsön idén az új-zélandit, hogy a Red Bull szükség esetén visszahívhassa.

Bortoleto tavaly a Formula-3 bajnoka lett, idén pedig újoncként fut remek szezont a Formula-2-ben, ahol múlt heti monzai főfutamos győzelmével 10,5 pontra megközelítette az összetettet vezető Isack Hadjart, így egyértelmű bajnokesélyessé lépett elő.

A Sauber/Audi szabadon álló üléséről, valamint a szóba jöhető jelöltekről a Formula Podcast múlt heti adásában is hosszasan beszélgettünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: