DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Binotto gyors döntést szeretne az Audinál

Az Audi F1-es projektjének vezére szerint egyelőre még azt sem tudják, hogy milyen pilótát keressenek Nico Hülkenberg mellé.

Az Audi nyáron kinevezett új F1-es vezére, Mattia Binotto az Olasz Nagydíjon beszélt arról, hogy kik lehetnek majd esélyesek arra, hogy Nico Hülkenberg csapattársává váljanak, vagyis megkapják a Stake/Sauber 2025-ös, és egyúttal minden bizonnyal az Audi egyik 2026-os ülését.

„Még csak pár hete vagyok itt, szóval elég korai időszakban járok, de ezt mindenképpen el kell döntenünk: a tapasztalatot akarjuk, vagy valami mást? Ez a projekt hosszú távra szól, tehát a kérdés az, hogy mi a legjobb számunkra mostantól a végcélunkig?” – idézi Binotto szavait az Autosport.

binotto-audi



„Inkább legyen rövid távú tapasztalat, aztán menjünk valami más felé? Ezt kell eldöntenünk, és szerintem ma nem vagyunk még olyan helyzetben, hogy erre válaszoljunk” – tette hozzá az F1-be visszatérő szakember.

„Olyan gyorsan fogunk dönteni, ahogy csak lehetséges, ez biztos, mert össze kell raknunk a csapatot a jövő évre és az azt követő időszakra. Ugyanakkor a találgatásoknak is véget kell vetnünk, mert azok nem a mi érdekeinket szolgálják. De egyelőre nem született döntés.”

Binotto megerősítette, hogy a csapat kötelékébe tartozó Theo Pourchaire, valamint az F2-es bajnokesélyes Gabriel Bortoleto is szerepel azon a listán, amelyről majd választani fognak, de hangsúlyozta, hogy egyelőre azt sem döntötték el, hogy mire van szükségük Hülkenberg csapattársától…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: