DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

Perez: Örültem volna, ha nagyobb Max előnye előttem, és megnyeri a futamot

A Red Bull mexikóija szerint Verstappen sikerei elengedhetetlenek az újabb konstruktori bajnoki cím bebiztosításához – azt is elárulta, hogy sikerült megfejteniük a problémáik gócpontját.

Csapattársa mögött 17 másodperces hátránnyal, összességében nyolcadikként zárta az Olasz Nagydíjat Sergio Perez. A Red Bull gyengélkedő teljesítménye már a regnáló világbajnok, Max Verstappen eredményein is meglátszik: a holland is mindössze a hatodik helyen szelte át a célvonalat a vasárnapi futamon.

A mexikói szerint a holland világbajnoknál most hasonló problémák alakultak ki, mint amikkel ő a szezon eleje óta küzd – így még sürgetőbb az anomáliák felfejtése, hiszen a McLaren rohamtempóban közeledik a csapatbajnokság ponttabelláján.



„Előnyösebb lett volna, ha nagyobb Max előnye hozzám képest, vagy akár a futamot is megyeri, hiszen így jobban bebiztosítanánk a konstruktori címünket” – fogalmazott a mexikói a planetf1.com oldalának. „Ezért is kell keményen dolgoznunk a problémán kijavításán. Remélem, az elkövetkezendő futamokon erősebb teljesítményre leszünk képesek.”

„A pozitívum az egészben, hogy már nincsenek kérdőjelek – pontosan tudjuk, hol a hiba. Az adatok egyértelműen megmutatják. Már csak azt kell kitalálnunk, hogyan lehetne a legoptimálisabban megoldani” – árulta el a hatszoros futamgyőztes.

„A soron következő versenyek rendkívül fontosak lesznek számunkra. Hétfőn már a gyárban leszek a csapattal, a mérnökökkel – a jövő heti teljesítményünknek kiemelt jelentőséget tulajdonítunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: