DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Perez: Max azzal küzd most, amivel eddig én

Számára nem változott a helyzet, de hirtelen Verstappennek is hasonló gondjai vannak – vonta le a következtetést a Red Bull mexikói F1-es pilótája.

Mélypontot ért el 2024-es Formula-1-es szereplésében az Olasz Nagydíjon a Red Bull, amelynek pilótái a negyedik rajtsorból indulva csupán a hatodik és nyolcadik helyen futottak be a vasárnapi futamon.

Noha a konstruktőri értékeléssel ellentétben a pilóták között Max Verstappen még mindig tetemes előnnyel rendelkezik, a holland a futam után úgy nyilatkozott, hogy jelenleg egyik vb-cím sem reális, mivel „szörnyeteget” csináltak a domináns autójukból, amelyet most viszont teljesen meg kellene változtatni, mert már sehol sem működik jól.

f1-perez-verstappen-redbull



A csapattárs Sergio Perez szerint Verstappen most hasonló cipőben jár, mint amiben ő már hónapok óta – minderről az F1 TV-nek nyilatkozott a monzai viadal leintését követően:

„Úgy érzem, én ugyanabban a csónakban evezem, mint az előző tíz futamon is. De most hirtelen Maxnak is hasonló problémái vannak. Úgyhogy van némi zavarodottság itt. De az adatokban világosan látszik, hol van a gond.”

 

Volt értelme a Russell elleni csatájának

Perez amúgy ismét leghátrébb végzett a topcsapatok pilótái közül a nyolcadik helyével, nem is volt elégedett: „Meglehetősen csalódott vagyok. Számítottam rá, hogy nehéz lesz, de azért nem ennyire rossz. Alapvetően lassúak voltunk és jelentős volt a gumikopásunk, különösen a közepes keverékű gumin.”

f1-perez-monza-redbull-russell-futam

A mexikói a versenye egy szakaszában nagyot csatázott George Russell-lel, aki az első kanyaros hibája után és a kényszerű orrkúpcseréje után esett hátra. Bár a Mercedes britje megelőzte Perezt, de a pilóta szerint része volt abban, hogy Verstappent viszont már ne tudja elkapni:

„Azt hiszem, kissé kompromittáltam a saját versenyemet azzal, hogy próbáltam magam mögött tartani George-ot. Ez elég jól is működött számunkra, mivel egy ideig sikerült feltartanunk. A végén nagyon közel került Maxhoz, szóval végső soron szerintem számított ez a csapat által szerzett pontok szempontjából.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: