DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Az első kanyarban bukott el az egész” – Russell

Az első kanyarban elúszott a brit futama az elfékezésnek köszönhetően – ezt követően Perezzel vívott csatája okozott izgalmas másodperceket, ám összességében csalódott Russell.

Harmadikként kvalifikált, ám mindössze a hetedik helyen zárta az Olasz Nagydíjat George Russell. A Mercedes fiatal britje jól rugaszkodott el a lámpák kialvását követően, ám az első kanyart elfékezte, és a bukótéren kényszerült átvágni – ezzel számos pozíciót veszítve.

A Formula.hu helyszíni jelenlétében így értékelte Russell a versenyét eldöntő eseménysort: „Jó rajtom volt, Oscar mellett haladtam, akinek szélárnyéka volt Lando autójának köszönhetően. Amikor behúzta elém, rátapostam a fékre, amitől blokkoltak a kerekeim – el kellett kerülnöm, hogy nekik ütközzek. Itt bukott el az egész – csalódottá tesz, hiszen az ebbe a hétvégébe fektetett kemény munkám a semmibe veszett. Ettől függetlenül nem gondolom, hogy lett volna tempónk a Ferrarikkal és a McLarenekkel harcolni.”



A bukótérben tett átvágása során az első szárnya is sérült a britnek – ezt egy korai kerékcserével orvosolnia kellett a Mercedes csapatának: „Teljesen felborította az első etapom, a csere pedig nagyon sok időt elvett. Csalódást keltő a mai nap, nem volt meg a kellő sebességünk – ahogyan a Red Bull is meglepően lelassult. A Ferrari Zandvoortban tűnt szenvedni és előtte, de a holland futamon mégis megtalálták a jó beállításokat, és itt is.”

A Sergio Perezzell vívott szoros csatájáról pedig így vélekedett: „Nem volt kifejezetten mókás, hiszen 340-nél húzta rám a kormányt… Ám kemény csata volt, a lényeg pedig, hogy nem ütköztünk össze.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: