DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 15. vasárnap
F1

„Bizonytalanság járja át a csapatot, melynek következtében sokan távozhatnak”

Ralf Schumacher szerint a Red Bull útvesztése még több távozó kollégában csúcsosodhat ki, Nico Rosberg szerint pedig egyre hátrébb lépked az energiaitalos alakulat.

Nem csak a pilóták és a csapatfőnök adtak hangot egyértelmű visszaesésüknek a Red Bull csapatán belül: a SkySports Deutschland csatornáján a hatszoros Forma-1-es futamgyőztes Ralf Scumacher és a 2016-os szezon világbajnoka, Nico Rosberg is kommentálta az energiaitalosok küzdelmét.

Míg Max Verstappen elmondása alapján „szörnyeteggé” változtatták pár hónap leforgása alatt az RB20-ast, addig Sergio Perez arról nyilatkozott, hogy az adatok alapján már rátaláltak a problémáik forrására. Christian Horner is a mexikóihoz hasonló interjút adott: az autó karakterisztikáját övező gondokkal már tavaly is tisztában voltak, ám a fejlesztési versenyben kezdenek alulmaradni a hibák csiszolása közben.  



„Szerintem a problémáik jelenleg stagnálnak” – véleményezett Ralf Schmacher. „Bizonytalanság járja át a csapatot, melynek következtében könnyen előfordulhat, hogy még többen elégedetlenek lesznek és távoznak.”

„Most arra kellene koncentrálniuk, hogy az újonnan érkezett munkatársakat felépítsék – ám mindenhonnan nyomás alatt vannak. Ez a Forma-1 része: elképesztően gyorsan változnak a dolgok.”

Rosberg hasonló állásponton

A német expilóta szerint nem csak a bajnoki címek megvédésének érdekében sürgető a visszatérés az élre, de az alakulaton belüli még nagyobb káosz elkerülése miatt is: „Ha legalább megértenék a problémáik miértjét, más lenne a felállás.”

„Egyre hátrébb és hátrébb lépkednek, míg a McLaren és más csapatok is kiemelkedő munkát végeznek. Az első versenyhétvégék után senki sem gondolta volna, hogy a Red Bull mindkét bajnoki címe veszélyben legyen. Ez pedig hatalmas káoszt tud okozni csapaton belül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: