DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

A Ferrari a favorit a következő F1-es nagydíjakon?

Fernando Alonso tette ezt a merésznek tűnő kijelentést főként Monza és Szingapúr kapcsán – reagált rá a Scuderia F1-es főnöke, Frederic Vasseur is.

A vasárnapi Formula-1-es Holland Nagydíj egyik pozitív meglepetése a Ferrari teljesítménye volt, amely a halovány edzések és időmérő után Charles Leclerc révén egy váratlan dobogós helyezést szerzett, de Carlos Sainz sem számított rá, hogy a top 10-en kívülről indulva egy Red Bullt fog megelőzni.

Mindezek ellenére is kissé meredeknek tűnik az a kijelentés, amely Fernando Alonso származik a zandvoorti futamot követően annak kapcsán, hogy a Ferrari lehet a favorit a következő versenyeken:

„Úgy vélem, a négy élcsapat… a Mercedes talán kicsit hátrébb van, de a McLaren, a Red Bull és a Ferrari minden hétvégén dobogóesélyes. A következő versenyek közül kettőn is például a Ferrarit kell majd szerintem legyőzni” – idézi az Aston Martin spanyolját a RacingNews365.com szaklap. „Amit tavaly láttunk Monzában és Szingapúrban, valamint Leclerc idei monacói győzelmekor, az alapján szerintem Szingapúrban ők lesznek a favoritok.”

f1-ferrari-zandvoort-leclerc



Alonso kijelentésével szembesítették a Ferrari csapatfőnökét, Frederic Vasseurt is: „Ha így próbál nyomást helyezni ránk, tudnia kell, hogy nem olvasom Fernando Alonso Twitterét – mivel nincs Twitterem!” – kezdte viccesen a reakcióját.

„Nincs szükségem arra, hogy valaki megmondja, favoritok vagyunk-e vagy sem. Pontosan ugyanolyan lesz a hozzáállásunk. Remélem, jobb formában leszünk a következő két-három nagydíjon. Tavaly sokkal jobban szerepeltünk azokon a pályákon.”

Vasseur azt is elmondta, mi segíthet nekik a soron következő helyszíneken, ahol ezek ellenére sem számít egyszerű menetre: „Ez a részleteken múlik. Az, hogy jobbak vagyunk a rövidebb kanyarokban, segíteni fog nekünk. Ha pedig javulni tudsz egy vagy két tizedet, az mindent megváltoztat.”

„De azt is tudjuk, hogy mindenki fejlődik. Azt is tudjuk, hogy Zandvoortban elég nagy lemaradásunk volt Landóhoz képest. Ami azt jelenti, hogy sokat kell még dolgoznunk. Sosem fogunk úgy utazni Monzába, Bakuba vagy bárhova, hogy az könnyű lesz.”

A Ferrari kilátásait egyébként javíthatja a hazai nagydíjára, hogy a hollandiai dobogója után Leclerc megerősítette: új fejlesztési csomag érkezik az SF-24-eshez Monzában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: