DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 13. péntek
F1

Jos Verstappen: Tükörbe kellene nézni a Red Bullnál

Nagyon elégedetlen a Red Bullnál zajló folyamatokkal Max Verstappen édesapja: szerinte az F1-es csapat vezetője tehet arról, hogy megindultak a lejtőn.

A vasárnapi Formula-1-es Holland Nagydíjon minden eddiginél világosabbá vált, hogy a McLaren átlépte a Red Bullt tempó tekintetében: Lando Norris úgy is több mint 20 másodperces előnnyel győzött Max Verstappen előtt, hogy a rajtnál még el is bukta a vezető pozíciót.

Helmut Marko úgy is fogalmazott a futamot követően, hogy mindkét világbajnoki címük veszélyben van – jóllehet, maga Verstappen az autóval kapcsolatos problémák ellenére is jelezte, hogy nincs ok pánikba esni.

A pilóta édesapja, a korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen már sokkal vészjóslóbb hangnemet ütött meg a leintést követően. Szerinte már az is árulkodó, hogy a Red Bullnak korábbi alkatrészeket kellett bevetnie a nem működő fejlesztései miatt – és ráadásként még Christian Horner csapatfőnök felelősségére is utalást tett annak kapcsán, hogy többen is (például Adrian Newey és Jonathan Wheatley) elhagyják az alakulatot:

f1-jos-verstappen-redbull



„A több mint 20 másodperces lemaradás óriási csalódás. Maxnak esélye sem volt a győzelemre. De ez nem meglepő, ha visszafelé fejleszted az autót” – nyilatkozta Jos Verstappen a zandvoorti verseny után a BILD hasábjain. „Ez mindent elmond. A csapat többször is rossz irányba kanyarodott.”

„A csapaton belül fel kellene tartani magad elé egy tükröt, és nem állandóan köntörfalazni. Itt az ideje – ha már nem is túl késő –, hogy megkérdőjelezd magad. A jó emberek elhagyják a csapatot. Roppant elégedetlen vagyok azzal, ami történik.”

„Nem lehet tovább szépítgetni a dolgokat, súlyos a helyzet. Max nem lesz boldog, ha ilyen az autó. Most Horneren a sor, hogy újra pályára állítsa a csapatot” – szúrt oda idén már nem először a Red Bull F1-es vezérének az idősebb Verstappen.

„Így nagyon nehéz lesz a szezon hátralévő része” – tette hozzá a De Telegraafnak nyilatkozva. „Max minden tőle telhetőt megtesz, de nincs meg hozzá az eszköze. Már az is rendkívüli volt, hogy a második helyre kvalifikálta magát.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: