DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

„Ez volt Checo legerősebb futama Kína óta” – Horner

Dicsérte bizonytalan jövőjű pilótája vasárnapi produkcióját a Red Bull F1-es főnöke: reméli, ez önbizalmat ad a mexikóinak – de a gyenge időmérőkön változtatnia kell.

Azok után, hogy az elmúlt hetekben egyre komolyabb témává vált a szerződését még csak másfél hónapja meghosszabbító Sergio Perez menesztése a Red Bulltól – Helmut Marko nyíltan ki is mondta, hogy a nyári szünetben döntenek a pilótáikról –, a mexikói újabb Q1-es kiesést és autótörést produkált a Formula-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén.

f1-perez-redbull-hun-1



A 16. helyről startolva azonban szép felzárkózást produkált vasárnap, végül a hetedik helyen intették le, ami miatt viszont dicsérte őt a Perez formáját előző nap és Silverstone-ban is „fenntarthatatlannak” tituláló Christian Horner:

„Checo a kemény gumikon rajtolt, visszaesett Russell mögé, aztán amint némileg tiszta levegőbe került az első kerékcseréje után, a tempója hasonló volt a McLarenekéhez. Szóval valójában most egy jó versenyt futott” – nyilatkozta a Red Bull F1-es vezére.

„Úgy vélem, a stratégia, hogy elévágtunk George-nak és kicsit hamarabb hívtuk a bokszba, elég jól működött Checo számára. Szóval szerintem jó tempója volt. Bemutatott néhány szép előzést, és remélhetőleg sok önbizalmat fog meríteni ebből.”

f1-perez-redbull-hun-2

„Valószínűleg ez volt Checo legerősebb versenye Kína óta, azt mondanám, szóval igen, önbizalmat kell merítenie ebből. Ha jobban a megfelelő pozícióba kvalifikálta volna magát előző nap, akkor sokkal versenyképesebb helyzetben találta volna magát” – fogalmazott Horner, aki azért arra a megjegyzésre, hogy az időmérőn megint gyengén szerepelt Perez, így reflektált: „Igen, és ez olyasmi, aminek meg kell változnia.”

A Red Bull konstruktőri világbajnoki előnye a Hungaroringen jelentősen megcsappant a kettős győzelmet arató McLarennel szemben Perez említett botlása és Max Verstappen kalandos ötödik helyezése után. Horner szerint a mexikói kvalifikációs javulása mellett arra van szükségük, hogy a lehető leggyorsabb fejlesszenek az autón, és újra erősebb pontszerző hétvégéket produkáljanak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: