DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

„Utolérnek minket, ha Checo nem javul” – Horner

A Red Bull F1-es vezére ismét fenntarthatatlannak nevezte Perez formáját a hungaroringi Q1-es baleset után. Marko elismételte: a nyári szünetben döntenek.

A Formula-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén is folytatódott a lejtmenet Sergio Perez számára, aki újfent balesetet szenvedett és kiesett már az első szakaszban. Az újabb autótörés nem is jöhetett volna rosszabbkor a mexikóinak, hiszen folyamatosan arról szólnak a híresztelések, hogy inog alatta a Red Bull ülése.

Bár Perez még a kvalifikáció után is magabiztosan próbált nyilatkozni a jövőjéről, a Red Bullt irányító Christian Horner újfent elmondta azt, amit Silverstone-t követően is, hogy nem maradhat így a mexikói teljesítménye, hiszen gyorsan felzárkózhatnak rájuk a riválisok:

„Nagyon is tisztában vagyunk vele, hogy az utóbbi öt-hat versenyen Checo mindössze 15 pontot szerzett, és ez fenntarthatatlan. Utol fognak érni minket, ha ez nem változik, és Checo is tudatában van ennek.”

f1-perez-redbull-crash-janicsattila-2



„Nehéz lesz holnap ezen változtatnia a 16. rajthelyről indulva, de újra a pontokat kell célba vennünk” – fogalmazott Horner, hozzátéve: a Brit Nagydíjjal ellentétben ezúttal nem terveznek motort cserélni Perez autójában, így várhatóan most nem a bokszutcából, hanem ténylegesen a 16. rajtkockából fog majd indulni.

A Red Bull csapatfőnöke arra is rámutatott, hogy a közvetlen riválisaik és néhány középcsapat is mindkét pilótával erősen teljesít, ezért sem fér bele Perez botladozása:

„A probléma az, hogy más csapatok a teljes párosukkal ott vannak. Ott van a két McLaren, ma még a két Aston és a két RB is. Szóval nem engedhetjük meg magunknak ezt a nagy különbséget a két autó között.”

Amikor arról kérdezték Hornert, hogy milyen lépésekre lesz szükség, hogy ezen változtassanak, így felelt a RacingNews365.com hasábjain: „Az ilyen megbeszélésekre a csapaton belül fog sor kerülni, nem a médián keresztül, de nyilvánvaló, hogy nem állhatunk egyetlen lábon.”

 

A nyári szünetben dönt az F1-es pilótáiról a Red Bull

f1-perez-redbull-crash-janicsattila-2

Perez ugyan alig másfél hónapja hosszabbított szerződést, abban a Formula.hu értesülései szerint olyan záradékok szerepelnek, amelyek lehetővé teszik annak felbontását, ha több mint 100 pont vagy öt helyezés a lemaradása a csapattárs Max Verstappennel szemben – márpedig jelenleg mindkét feltétel teljesül.

A Red Bull F1-es tanácsadója, Helmut Marko a mogyoródi időmérőt követően újfent hangsúlyozta, hogy majd a nyári szünetben döntenek arról, hogy hogyan tovább: „Ragaszkodunk a hozzáállásunkhoz. Megvárjuk a következő versenyt, aztán együtt leülünk, hogy felkészüljünk és meglássuk, mit fogunk tenni” – nyilatkozta a Sky Germanynek.

De vajon a Visa RB valamelyik versenyzője, Yuki Tsunoda vagy Daniel Ricciardo, vagy esetleg a teszt- és tartalékpilóta, a múlt héten egy filmforgatási nap keretében az RB20-asba is beülő Liam Lawson lehet a befutó, ha menesztik Perezt? Sajtóhírek szerint utóbbi lehet a favorit – ami nem tetszik Tsunodának –, de Marko nem akart ennyire előreszaladni:

„Ezzel is megvárjuk a következő versenyt Spában, aztán meghozzuk a döntést. De Lawson nemcsak azon a teszten vett részt, hanem például sok időt töltött a szimulátorban is, szóval egyértelműen jelölt ő is, ha jelöltre lesz szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: