DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

A DRS nehezítette meg Verstappen dolgát az F1-es sprinten

Izgalmas első köröket élt át a McLaren ellen a címvédő, de amint lerázta őket magáról, már minden simán ment az F1-es Osztrák Nagydíj sprintjén.

Eleinte úgy tűnt, Lando Norris és a McLaren komoly kihívója lesz a szombati sprinten Max Verstappennek, az ötödik körben a brit be is vetődött mellé a 3-as kanyarban. A holland azonban azonnal visszatámadott, Norrist pedig még a csapattársa, Oscar Piastri is megelőzte, aki viszont egy idő után végül leszakadt a regnáló világbajnokról.

Maga Verstappen is úgy értékelt a leintés után, hogy amint megvolt az egy másodperc fölötti fór, onnantól már minden könnyebbé vált: „Jól sikerült az első kör, de aztán amint nyitni lehetett a DRS-t, nehéz volt kikerülni abból a távolságból, beletelt néhány körbe és néhány izgalmas csatába is. De aztán amint kikerültem a DRS-távolságból, már jobban a saját versenyemet tudtam futni, és minden kicsit jobbnak tűnt.”

f1-verstappen-redbull-osztrak-sprint-1



„De láthattuk, hogy ott voltak két autóval és teli gázzal hajtottak, hogy megnehezítsék a dolgomat. Úgyhogy meg kellett dolgoznunk érte ezen a versenyen. Van néhány dolog, amit át kell gondolnunk, mit csinálhatnánk jobban főleg holnapra, mert szerintem holnap a még hosszabb futam keményebb lesz a gumik szempontjából is. Úgyhogy érdekes lesz látni, hogyan alakul majd.”

Verstappen azt is elmagyarázta, miért fogyott el rendre az első körök során a visszanyert energiája az egyenesekben:

„Szerintem ez egyszerűen azért volt, mert ők nyithatták a DRS-t, így nyilván kevesebb energiát kellett elhasználniuk, kevesebb időt töltöttek az egyenesben is az utolérésem közben. De amint kikerültek a távolságon kívül, vissza tudtam térni a normál energiamenedzsmentemhez, és újra minden rendben volt.”

Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi nagydíjon is hasonlóan kemény csatára számít-e a McLaren ellen, így felelt a vb-éllovas: „Meg kell néznem az egész versenyt, nyilván el voltam foglalva saját magammal, szóval át kell néznünk az adatokat. Meglátjuk, jobban tudunk-e teljesíteni holnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: