DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 1. hétfő
F1

„Elszúrtam, mint egy amatőr” – Norris

Tudta a brit, hogy a sprint elején kell próbálkoznia, de elrontotta az adódó lehetőségét. Úgy érzi, a McLaren F1-es tempója kicsit elmaradt Verstappenétől.

Kemény csatába bonyolódott az F1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamának elején Max Verstappen és Lando Norris. A brit több körön át üldözte a címvédőt, az ötödik körben pedig a 3-as kanyarnál be is vetődött mellé. A vezetést azonban nem sokáig tudta megtartani, Verstappen ugyanis a 4-esben visszaelőzte, ráadásul ezt kihasználva a csapattárs Oscar Piastri is elé került.

Norris onnantól kezdve az ausztrál kollégáját sem tudta már levadászni, így be kellett érnie a harmadik helyezéssel, amely után így értékelt a leintést követően: „Jó verseny volt közöttünk, főleg Maxszal az első körökben. Valószínűleg van néhány dolog, amit jobban csinálhattam volna a csata közben. Értem már ezt, az autó tempója pedig nagyon erős volt, különösen a verseny végén.”

f1-norris-verstappen-csata-sprint



„Jó csatát vívtunk és próbáltam megelőzni Oscart, de nem volt elég sebességem azzal, amennyi időt veszítettem a középső szektorban a felkavart levegő miatt. De jó verseny volt, jó sok pontot szereztünk a McLarennek. Jó munkát végzett a csapat.”

Arra a felvetésre, hogy jobban összedolgozhattak-e volna Piastrival Verstappen ellen, Norris így felelt: „Hogy őszinte legyek, nem hiszem. Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, és nehéz volt előzni. A tempónk jó volt, de valószínűleg nem volt meg ahhoz, hogy Maxszal menjünk, szerintem kicsit túl gyors volt ma számunkra. De a holnap egy új nap, és újra megpróbáljuk.”

A brit versenyző azt is elmondta, hogy miért próbálkozott rögtön a sprint első fázisában és hogyan szúrta el a lehetőségét: „Szerintem ahogy azt a végén is láthattuk, hogy ahogy beállnak a dolgok, amint a gumik elkezdenek túlhevülni, nehéz bármit is csinálni.”

„Úgyhogy megpróbáltam kihozni a legtöbbet a lehetőségemből. Aztán elszúrtam, és nyitva hagytam az ajtót, mint egy amatőr. Van néhány dolog, amin javíthatunk, de ott vagyunk, és egyértelműen harcra késztethetjük őket vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: