DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Sokba kerül a Red Bullnak Perez balesete

A Red Bull mindkét „nagy embere” kiállt Sergio Perez mellett a Magnussen-féle baleset után, de Marko doktor egy másik szempontot is felvetett.

Az F1-es Monacói Nagydíj egy nagy és látványos balesettel kezdődött: az első kanyar utáni emelkedős szakaszon Sergio Perez és Kevin Magnussen összeért, a mexikói a korlátba csapódott, s a teljesen vétlen Nico Hülkenberget is „begyűjtötték” a roncsok. A legsúlyosabb károkat a Red Bull szenvedte, de szerencsére versenytársaihoz hasonlóan Sergio Perez is saját lábán szállt ki az autóból.

perez-crash-1



Christian Horner csapatfőnök a sajtó helyszínen lévő munkatársainak, köztük a Formula.hu tudósítójának arról beszélt, hogy ilyen helyzetben a versenyző biztonsága a legfontosabb: „Szörnyű látványt nyújtott a baleset, az embernek ilyenkor a torkában dobog a szíve, és csak a versenyző biztonságára gondol.”

„Szerencsére az autókat meg lehet javítani, a glória és minden egyéb pedig megtette a dolgát. Az a legfontosabb, , hogy Checo sértetlenül megúszott egy nagyon csúnya balesetet” – mondta Horner, aki nem érti, miért nem vizsgálták meg a sportfelügyelők az esetet:

perez-crash-2

„Meglepett, hogy nem vizsgálták ki, mert elég kemény baleset volt. Kevin a pálya egy olyan részén tette be a kerekét, mely folyamatosan szűkül, így elvárható lett volna, hogy visszavegyen. Nemcsak Checo versenyét és az autóját tette tönkre, hanem a csapattársa versenyét is, szóval nem túl okos húzás.”

A vizsgálat hiányán a főtanácsadó, Helmut Marko doktor is nagyot nézett, ráadásul egy másik szempontot is felvetett a német Sky Sports kamerái előtt: „Egy újabb Magnussen-baleset, szerencsére jól végződött, de kritikus helyzet volt. Meglepett, hogy milyen gyorsan kipipálták ezt az esetet, de sajnos ezek olyan döntések, amelyeket nemigen lehet befolyásolni.”

perez-crash-3

„Ez nemcsak veszélyes volt, de a kár is jelentős, hiszen két-három millióra rúg, és ez óriási hatással van a költségvetési sapkánk felső határára” – nyilatkozta elégedetlenkedve Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: