DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

„Nem vagyok autótervező, bárcsak az lennék!” – Hamilton

A hétszeres világbajnok Suzuka után ezúttal is röviden nyilatkozott a versenyt követően. A pontszerzés ugyan összejött neki, de a futamot nem élvezte.

Kilencedik helyen zárt Lewis Hamilton a Kínai Nagydíjon azt követően, hogy a tegnapi időmérős hiba miatt csupán a tizennyolcadik helyet foglalhatta el a rajtrácson. A Mercedes pilótája így két pontot szerzett, de ahogyan a verseny során a rádióból is hallhattuk, nem érezte jól magát.

A sprinten második helyen befutó Hamilton a futamot követően sem volt elégedett a pontszerzéssel, és azzal, hogy kilenc helyet jött előre. Sőt, a brit versenyző a Japán Nagydíjat követő szűkszavú interjújához hasonlóan értékelt Sanghajban is:

„Nem különösebben” – kezdte Hamilton arra a kérdésre, hogy élvezte-e a felzárkózást a futam során. „Úgy értem, elég lassú voltam. Az a néhány csata, amiben részt vettem, rendben volt, de ma nem voltam igazán jó” – magyarázta.A riporter ezt követően próbálta a britet az előzéseiről kérdezni, főként arra kitérve, amikor Nico Hülkenberget utasította maga mögé a 9-es kanyarban. A kérdés arra irányult, hogy Hamilton kreativitása mennyire jelenik meg az ilyen előzésekben, tekintve, hogy a hétszeres világbajnok szövegíróként és tervezőként is tevékenykedik.

„Nem vagyok autótervező. Bárcsak az lennék!” – reagált félmosollyal a jövő évtől Ferrarihoz szerződő Hamilton. Majd az előzések kapcsán hozzátette: „Milliószor csináltam már ilyet. Értékelem, hogy azt mondod, hogy kreatív, de elég egyszerű volt. Őszintén szólva olyan volt, mint a tankönyvben.”

A fejlesztések oldhatják meg a Mercedes problémáit?

A brit pilóta a Sky Sports F1-nek adott interjújában is megerősítette a futam utáni gondolatait: „Hálás vagyok azért, hogy a pontokba sikerült bekerülnöm. Őszintén szólva, nem sokkal többre számítottam ezen a hétvégén” – mondta Hamilton, szintén röviden. Azonban itt a Miami Nagydíjon várható változásokról is ejtett két mondatot:

„Remélhetőleg a következő futamon jön egy előrelépés. Addig is, visszatérünk a gyárba jövő héten és megpróbáljuk jobban alakítani az autót Miamira, és remélhetőleg jobb hétvégénk lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: