DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

„Norrisnak be kellett volna sorolnia mögém” – Hamilton

A hétszeres vb-első szerint mclarenes honfitársa jobban járt volna, ha feladja a rajt utáni csatát. Már el is felejtette, milyen érzés vezetni egy futamot.

Lewis Hamilton a második helyről vághatott neki a Formula-1-es Kínai Nagydíj sprintversenyének, az elrugaszkodása azonban jobban sikerült, mint a pole-pozíciós Lando Norrisnak, aki ugyan a külső íven próbált honfitársa mellett maradni, a poros részre érve megcsúszott és rengeteg pozíciót veszített.

Az ezáltal a sprint nagyjából feléig – Max Verstappen felzárkózásáig és előzéséig – vezető Hamilton szerint a McLarent erősítő honfitársa jobban járt volna a start után, ha inkább feladja ideiglenesen a helyét, utána tempóból úgyis valószínűleg le tudta volna őt vadászni:

f1-hamilton-norris-kina-sprint-rajt„Nyilvánvalóan remekül kaptam el a startot és enyém volt a belső ív. Próbálta tartani a külső ívet és a maximumig elment” – elevenítette fel az első kanyar történéseit Hamilton a sprint utáni sajtótájékoztatón a Formula.hu virtuális jelenlétében.

„Mindent beleadtam, hogy megpróbáljam tartani a pozíciót, és végül rá is ment a piszkos részre a külső íven. Van egy pont, amikor ha túlságosan messzire mész, már nincs tapadás. Ebben a helyzetben egyszerűen fel kellett volna adnia a csatát és besorolnia mögém. Valószínűleg meglett volna a tempója ahhoz, hogy aztán megelőzzön.”

 

Már el is felejtette, milyen érzés vezetni egy F1-es futamot

Hamilton hangsúlyozta: az eredményük nagyrészt annak volt köszönhető, hogy jól sikerült a pénteki esős sprintidőmérő, alapból szárazon nem tudnának az első ötben sem végezni a kvalifikáción. Ami pedig az első köröket illeti, amikor az élen haladt, arról így nyilatkozott a Mercedes hétszeres világbajnoka:

f1-hamilton-mercedes-sanghaj-sprint-1

„Már el is felejtettem, milyen érzés elöl lenni, és hálás voltam a pillanatért. Nagyon szerencsések voltunk tegnap az esővel és azzal, hogy azt ki tudtuk használni, mivel szárazon a tempónk nem elég erős ahhoz, hogy ennyire elölre kvalifikáljuk magunkat.”

„De kihoztam belőle a legtöbbet, ma nagyszerűen rajtoltam, aztán sikerült magam mögött tartanom Fernandót és némi előnyt kiépítenem. Sokat megtudtam az autóról, ami legalább irányt mutatott annak kapcsán, merre javuljunk. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem ide” – mondta el Hamilton, aki hozzátette: a lassú tempós részeken Alonso is jobb volt nála, így szerinte ezen kell dolgoznia a Mercedesnek a szezon további részében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: