DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 30. csütörtök
F1

„Kicsit átlépte a határt” – Leclerc Sainzról

A monacói úgy érzi, ferraris csapattársa kissé keményen védekezett ellene az F1-es Kínai Nagydíj sprintjén. A spanyol elnézést kér, ha így történt, de az Alonso-csata is közrejátszott ebben.

A Formula-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintversenyének hajrájában összecsapott a két Ferrari-pilóta a negyedik helyért, miután Carlos Sainz előtte Fernando Alonsóval vívott nagyot, aminek a mindkét spanyolt megelőző Sergio Perez lett a győztese, s aminek köszönhetően az astonos ki is állt a bokszba. Sainz a csapattársa ellen is keményen védekezett, Charles Leclerc azonban végül sikeresen áthámozta magát rajta, így ő lett a negyedik.

A monacói már a leintést követően a rádióban utalt rá, hogy Sainz kissé agresszív volt a védekezése során: „Beszéljünk erről. Jobban harcolunk… jobban harcol ellenem, mint másokkal” – üzente Leclerc a rádión a mérnökének. Az interjúk során aztán így reagált a Sky Sports F1 azon kérdésére, hogy szerinte Sainz átlépett-e egy vonalat a csatájukban:

 

„Azt gondolom, igen, de hogy őszinte legyek, a múltban én is léptem már át a vonalat, és amikor ilyesmi történik, általában megbeszéljük és tisztázzuk a dolgokat. Korábban is átmentünk már ezen, és elég jól ment, úgyhogy nem aggódom amiatt, hogy ugyanez lesz a helyzet ezen a hétvégén is.”

„De ma valóban kicsit átlépte a határt. Összeértünk úgy, hogy kicsit más versenyhelyzetben voltunk, mivel kissé megspóroltam a gumikat és jó volt a tempóm a végén, úgyhogy kicsit kár érte, hogy leszakadtunk Perezről és nem tudtuk őt megelőzni.”

„Negyedik lettem, harmadik hely lehetett volna, ami egy pont. Mindig lehetünk jobban, de már a délutánra koncentrálunk, mert az lesz a döntő, hogy legyen egy jó időmérőnk, mivel nem ez volt a helyzet velem az elmúlt néhány versenyen” – tette hozzá Leclerc.

f1-leclerc-sainz-ferrari-kina-1 

Sainz elnézést kér, ha túlzásba esett

Az ötödikként befutó Sainz a csata kapcsán megjegyezte: a korábbi – a felügyelők által is vizsgált – Alonso-összeérés következtében küszködött már a Ferrarijával, de bocsánatot kér Leclerc-től, ha valóban túl kemény lett volna:

„Fernando mögött haladva elég jó manővert mutattam be a 7-es kanyar külső ívén, utána viszont némileg ’mindent vagy semmit’ módon vetődött be mellém a 9-esbe, ami mindkettőnknek sokba került a versenyen. Összeszedtem némi sérülést és rengeteg port a gumikon az optimista manővere miatt. Onnantól kezdve csúszkáltam az összeszedett sérülés és a poros gumi miatt.”

„Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy védekezzek és csúszkáltam, szóval talán volt egy necces pillanatom Charles-lal, de elnézést kérek tőle, ha valami olyasmit tettem, amivel átléptem a határt. De mindannyian rendkívül keményen versenyeztünk ma, és igyekeztem a legjobbamat nyújtva kontroll alatt tartani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: