DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„Nem úgy tűnt, mintha három gyereke lenne!” – Horner Perezről

Dicsérte versenyzője suzukai teljesítményét a Red Bull F1-es főnöke, aki szerint a 2025-ös ülést illetően is jó helyzetben van a mexikói – bár nem sietnek a döntéssel.

A tavalyi küzdelmes, bár világbajnoki ezüstérmet hozó évad után Sergio Perez eddig idén erős teljesítményt nyújt a Formula-1-ben: négyből háromszor második lett csapattársa, Max Verstappen mögött, csak a melbourne-i ötödik pozíció lóg ki kissé a sorból. A Japán Nagydíj viszont különösképp erősen sikerült a mexikóinak alig fél évvel azt követően, hogy tavaly ősszel a suzukai volt talán a legpocsékabb hétvégéje.

„Úgy gondolom, Checo különösképp erős hétvégét tudhat maga mögött” – dicsérte pilótáját a Red Bull F1-es csapatvezetője, Christian Horner is. „Egy tizedmásodpercen belül végzett a csapattársához az időmérőn. A versenytempója nyilván erős volt, az volt a hátránya, hogy a forgalmon keresztül kellett visszazárkóznia.”

f1-perez-redbull-suzuka-2



„Volt pár olyan pillanat, amikor el kell ismernem: inkább becsuktam a szemem, ahogy bement a 130R-be… Tényleg ott kellett megcsinálnia? Nem tudott volna várni az egyenesig? Nem úgy tűnt, amikor megcsinálta azt a manővert, mintha három gyermeke lenne!” – viccelődött Horner.

 

Perez a prioritás, de nem sietnek a döntéssel

A jó teljesítményt Helmut Marko a suzukai hétvége során annak tudta be, hogy Perez a jövő évi szerződésért is hajt. Horner szerint jelen állás szerint minden abba az irányba mutat, hogy megtarthatják a mexikói 2025-re is:

„Úgy vélem, nagyon magasan van az önbizalma, az előtte álló feladatra koncentrál, és komfortosan érzi magát a csapatban. És tudja, hogy lejár a szerződése a következő évre, de ezt az ülést ő veszítheti el, nagyon kedvelt a csapaton belül, és a lehető legjobban kezdte az idényt.”

f1-perez-redbull-suzuka-1

Bár Perez úgy fogalmazott vasárnap, hogy szerinte egy hónapon belül tudni fogja, mit tartogat számára a jövő, Horner elmondta, hogy nem fognak sietni a döntéssel: „Csak azt kell folytatnia, amit eddig csinált. Az egész pilótapiac szemlátomást nagyon korán mozgásba lendült idén és mindenki sietősre vette a figurát, pedig még csak négy futam ment le a szezonból.”

„Mi nem vagyunk ekkora kapkodásban. És természetesen jelentős az érdeklődés az autónk iránt, amint arra számítani is lehet. De Checóé a prioritás, és még eltelik néhány verseny, mire elkezdünk gondolkodni a következő éven.”

Hasonló álláspontra helyezkedett Marko is, a Red Bull F1-es tanácsadója pedig azt is hozzátette, hogy szerinte részben az Audi siettetné a pilótakeringőt, amely állítólag tényleg határidőt szabott Carlos Sainznak a döntésre, amely a Red Bullt is érintheti, hiszen akár a spanyol is a jelöltjeik listáján lehet.

„A pilótapiac felrobbant áprilisban, pedig általában ilyenkor még senki sem beszél róla. Ez nevetséges, de mi magunk nem fogunk beleugrani ebbe a játékba. Várunk és figyelünk, és csak később hozzuk meg a legjobb döntést. Nem tudom, mi történik. Hallottam, hogy az Audi nyomást gyakorol a pilótapiacra, de kicsit furcsának tűnik egy újonnan érkezőtől ez…” – nyilatkozta Marko a Motorsportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: