DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

„Tsunoda évről évre meglepi az F1 világát”

Nem bánt szűkmarkúan a dicséretekkel Yuki Tsunoda jellemzésekor csapatfőnöke, aki szerint Daniel Ricciardo kiváló referenciát jelent a japán F1-es pilóta számára.

A 2025-ös pilótapiac egyik fő kérdése, hogy ki lesz Max Verstappen csapattársa. A jelenlegi partner, Sergio Perez mellett számos másik jelölt van, s természetesen a Visa RB mindkét versenyzője is szeretné megkaparintani az ülést, ahogy azt Yuki Tsunoda a minap is hangsúlyozta – természetesen már nem először.

Tsunoda erős formában kezdte az évet, hiszen mindkét eddigi hétvégén jobban szerepelt Daniel Ricciardónál – a Liam Lawson kapcsán is igen pozitívan nyilatkozó Laurent Mekies csapatfőnök pedig úgy véli, a rutinos ausztrál kiváló referenciát jelent a számára:

tsunoda-saudi-1„Yuki értékeléséhez és fejlesztéséhez fantasztikus, hogy Daniel vele van. Kiváló referenciapontot jelent, és ezért számunkra a lehető legjobb kombináció Daniel tapasztalata és gyorsasága, valamint Yuki nyers tempója és fiatalsága” – mondta a francia szakember, azt is aláhúzva, hogy mit vár el a japántól idén:

„Azt várjuk Yukitól, hogy megtegye a következő lépést, hiszen a legjobbak lépésről lépésre haladnak. Egyre jobban értik a gumikat, egyre gyorsabbak lesznek az adott helyzetekben. Fejlődnek az alapvető érzéseik az autóban, hogyan kapcsolják össze ezt azzal, amit a mérnökeikkel megbeszélnek, s hogy milyen mély kapcsolatot tudnak kiépíteni a csapattal.”

tsunoda-saudi-3

„Ha megvan a képességed arra, hogy ezt vezetés közben kihasználd, akkor gyorsabb leszel” – folytatta Mekies. „Yuki ezen képessége évről évre fejlődik, és ezért még a sebessége is fejlődhet. Minden egyes évben meglepi az F1 világát. Ez már a negyedik éve. Továbbra is meglepést okoz majd?” – tette fel a kérdést Mekies.

Tsunodáról és Ricciardóról Pitwall című műsorunk legújabb adásában is beszélgettünk, mely ma este 19 órától tekinthető meg:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: