DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 19. szerda
F1

Tsunoda célja továbbra is a Red Bull ülése

Bár az Aston Martinnal is összeboronálták, Yuki Tsunoda továbbra is a Red Bull ülésére vágyik – bár Marko doktor nem fogalmazott meg konkrét célt, végül úgyis a teljesítmény dönt majd.

A Red Bull kisebbik csapatánál már negyedik szezonját kezdő Yuki Tsunoda két futam után pont nélkül áll, ráadásul a szezonnyitón okozott is némi vihart viselkedésével, ennek ellenére vannak pozitívumok is az idei évében, hiszen egyelőre erősebb teljesítményt nyújt rutinos csapattársánál, Daniel Ricciardónál, akire sokan Sergio Perez első számú utódjelöltjének tekintenek.

Persze az sem biztos, hogy a mexikói távozik a Red Bulltól, ráadásul az sem kizárt, hogy az energiaitalosok „házon kívül” nézelődnek majd, Tsunodát pedig a pletykák a Honda következő partnerével, az Aston Martinnal is összeboronálták, azaz ha fogadnunk kellene, hol folytatja karrierjét a japán pilóta, nem biztos, hogy a Red Bullra lenne érdemes tenni a pénzünket.

tsunoda-bahrein-2024-1Ennek ellenére Tsunoda leszögezte, hogy bár örül más csapatok érdeklődésének, a cél most is az, hogy a Red Bull pilótája legyen: „Nagyszerű lenne, ha más csapatok is érdeklődnének, mert ez azt jelenti, hogy fejlődök, jól megyek és más csapatok is értékelnek. Szóval nyilvánvalóan ez a célom.”

„De az első számú prioritás egyértelműen a Red Bull, ezt tűztem ki célul magam elé” – mondta Tsunoda, akit arról is megkérdeztek, Helmut Marko kitűzött-e elé célokat 2024-re. „Nem, eddig nem. És enélkül is tudjuk, hogy minden a teljesítményről szól, ha az eredmények jók, akkor automatikusan úgyis jön valami.”

tsunoda-test

„Ismerem a Red Bullt, és tudom, hogy először is magunkra kell koncentrálnunk” – folytatta Tsunoda, majd kitért a csapat átalakulására: „Nagyon sűrű volt a holtszezon, szóval még szoknunk kell, és újra kell építenünk a folyamatokat, hogy rendesen beinduljunk.”

A japán versenyző csapattársára, Ricciardóra is kitért, akinek az egyik nagy erényét szerinte a kiváló visszajelzések jelentik – de emellett természetesen a sebességét is méltatta: „Szerintem újra nagyszerű formában van, és ezért is szeretnék kihívást jelenteni egy ilyen gyors versenyző számára” – mondta, s azt is kiemelte, hogy nemcsak riválisai egymásnak, de együtt is dolgoznak csapaton belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: