DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

A VCARB minden lehetőséget megad Lawsonnak

Mindent meg akarnak tenni azért a Visa Cash App RB-nél, hogy a lehető legjobban felkészítsék Liam Lawsont az F1-es szereplésre – erről beszélt a csapatfőnök, Laurent Mekies.

A tavaly Daniel Ricciardo sérülése után öt versenyhétvégét teljesítő új-zélandi tehetséggel, Liam Lawsonnal sokan a jövő évi mezőny egyik tagjaként számolnak, s ezt támasztják alá egyes, a Red Bull-táboron belüli nyilatkozatok is.

Bár tudjuk, hogy a faenzai csapat nem önállóan dönt a versenyzőiről, mégis fontos lehet Lawson számára a csapatfőnök véleménye. A télen kinevezett Laurent Mekies pedig nagyon is pozitívan áll a fiatal versenyzőhöz, hiszen az első benyomás igazán remek volt számára:

lawson-2024-2„Liam mindenkit lenyűgözött tavaly” – mondta Mekies a Beyond the Grid podcastben. „A tévében néztem őt a kertészkedési szabadság alatt. Zandvoortban esik az eső, olyan rossz a helyzet, amilyen csak lehet, és ő megcsinálta. Ez a szépsége a dolognak. Azt hiszem, rajongóként szeretjük ezeket a versenyzőket.”

„A legkényelmetlenebb, legnehezebb helyzetekbe hozod őket, és pont abban a pillanatban kell teljesíteniük. És bumm, megcsinálják! És ő is ezt tette” – mondta Mekies, aki azzal kapcsolatban óvatosan fogalmazott, hogy ülést kaphat-e az új-zélandi 2025-re: „Majd meglátjuk, ha eljön a lehetőség".

lawson-2024-3

A francia szakember azt is hangsúlyozta, hogy mindent meg akarnak adni Lawsonnak a lehető leghatékonyabb felkészüléshez: „Minden lehetőséget megragadunk, hogy autóba ültessük. A múlt hónapban Imolában a 2022-es autóval vezetett. Gyakorlatilag minden hétvégén velünk lesz, és a szimulátorokban is dolgozik nekünk. Megpróbáljuk őt a lehető legjobban felkészíteni.”

Lawson a minap úgy nyilatkozott, hogy semmi nincs kőbe vésve a jövőjét illetően: „Jelenleg azt tudom tenni, hogy folyamatosan készenlétben állok, és remélhetőleg adódik majd egy lehetőség. A legtöbb időmet pillanatnyilag a szimulátorban töltöm, majd elutazom a csapattal a versenyhétvégékre mint tartalékversenyző.”

lawson-2024-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: