DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

„Ott álltunk, mint a bohócok” – Verstappen

„99 százalékban show, 1 százalékban sport” – az F1-es világbajnok továbbra sem rajong a Las Vegas-i Nagydíjért, ráadásul a pályát is unalmasnak tartja.

Szerdán már megkezdődött a program az első Formula-1-es Las Vegas-i Nagydíj: egy nagyszabású show-t, egy megnyitóünnepséget hoztak össze a szervezők, amelyen sztárfellépők mellett magukat a versenyzőket is bemutatták az összegyűlt nézőseregnek. A pilótákat egy mozgó platformon emelték fel csapatonként a közönség elé.

Max Verstappen már korábban is elmondta, hogy nem rajong a Vegas-i felhajtásért, s ezt most a helyszínen is elismételte, 99 százalékban show-nak és 1 százalékban sportnak titulálva az eseményt. „Nem tetszik a körítés körülötte. Várom, hogy a lehető legjobb teljesítményt próbáljam nyújtani, de nem várom ezeket” – idézi a Red Bull világbajnokát a The Race szaklap.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) által megosztott bejegyzés

 

A holland tetszését maga a megnyitó sem nyerte el: „Részemről mindezeket átugorhatjuk. Csak ott álltunk fent, mint a bohócok” – fogalmazott Verstappen, aki leszögezte: nem az F1-et akarja befolyásolni, hogy miképp közelítsék meg a versenyek rendezését, csupán az őszinte véleményét mondta el:

„Teljes mértékben megértem, és két módon lehet ezt nézni: a sport és az üzlet szempontjából. Úgyhogy természetesen értem ezt a részét. Én csak kifejtem a véleményemet a teljesítmény oldaláról.”

 

A pálya is unalmas Verstappen szerint

Nem elég a rengeteg körítés, Verstappen még a 17 kanyart és több egyenest – köztük az ikonikus Stripet is – magába foglaló utcai pálya vonalvezetésével sincs kibékülve:

„Nem gondolom, hogy annyira izgalmas lenne. Számomra egy utcai pálya eleve nem túl izgalmas, különösen a jelenlegi autókkal, amelyek túl nehezek. És az sem segít, amikor kicsi a tapadás. Persze látványra nagyszerű lesz, ahogy a Stripen végigszáguldunk, de maga a nyomvonal nem a legizgalmasabb. Egy F1-es autóban sokkal jobb móka a gyors kanyarokban vezetni, itt pedig abból nincs sok.”

f1-verstappen-vegas-1



Azt pedig már csak ráadásként jegyezte meg Verstappen, hogy értelmetlenségnek tartja, ahogy Las Vegast a jövő hétvégi évadzáró Abu Dhabi Nagydíjjal állították párba, amely térben és időben is rettenetesen messze van Amerika nyugati partjaitól.

 

Ricciardónak bejön Vegas

Persze azért nem csak negatív véleményeket lehet hallani a versenyzőktől a Las Vegas-i futam kapcsán. Az AlphaTaurinál szereplő Daniel Ricciardo például már évekkel ezelőtt támogatta, hogy oda látogasson az F1, s most izgatott is a verseny miatt:

„Amikor mondták, hogy ide jövünk, sokan talán azt hitték, hogy a Las Vegas Motor Speedwayre, ami eléggé kint van. Az is Vegas lenne, de nem igazi Vegas, szóval ez klassz. Lenyűgöz, hogy ezt így összerakták. Ott lesz a Strip a hosszú DRS-es egyenessel. Valószínűleg a legizgalmasabb egyenes lesz, amin valaha mentünk. Izgatott vagyok, igen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: