DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Ismét az első tízben fogok célba érni!” – Alonso

A legutóbbi két futam kiesését követően Alonso szerint reális lehet az első tízben célba érnie Sao Paulóban – csapattársa, Lance Stroll is erősebb teljesítményre számít az alakulattól.

A meglepően erős évkezdést követően mélyzuhanásba kezdett az Aston Martin – Fernando Alonso Austinban és Mexikóvárosban is feladni kényszerült a futamot. A spanyol világbajnok nem csak a Red Bull-lal kapcsolatos pletykákra reagált a csütörtöki médianapon, de elárulta: Brazíliában ismét egy top10-es eredményre számít.

„Nagyon intenzív két futamunk volt. A dupla kiesésünk még mindig egy fájó pont, de Brazíliában új eséllyel indulunk” – fogalmazott Alonso. „Örülök, hogy nincs szünet a három versenyhétvége között, hiszen így nincs időm a fájdalomra koncentrálni. Azonnal visszaülök az autóba, megpróbálom ismét és remélem, hogy jobb lesz, mint az előző verseny – kevesebb kísérletezéssel és több konkrétummal.”

Segíthet a sprintformátum?



A mezőny tagjai között is megoszlanak a vélemények a sprinthétvégékkel kapcsolatosan – míg Verstappen szarkasztikusan fejezte ki nemtetszését, addig Alonso szerint ez egy lehetőség arra, hogy a korábbi futamokon szerzett tudásukat alkalmazzák:

„A sprintformátum nem hagy lehetőséget a kísérletezésre. Csak egy szabadedzés van, azonban az előző két versenyről rengeteg adatunk van. Ezt a nagy mennyiségű információt használjuk fel ahhoz, hogy pénteken a lehető legoptimálisabban állítsuk be az autónkat.”

„Biztos vagyok benne, hogy jó hétvégénk lesz” – folytatta a spanyol világbajnok. „Az előző két verseny nyilván csalódás volt, de előtte Katarban a negyedik helyről indultam és hatodikként végeztem. Ezért gondolom úgy, hogy a kieséseim nem normális események voltak – itt ismét az első tízben fogunk célba érni.”

Stroll is fejlődést vár

A csapattárs, Lance Stroll is kieséssel zárta a Mexikóvárosi Nagydíjat – ám előtte Austinban a bokszutcából rajtolva zárkózott fel a hetedik helyre. A múlt hétvégi gyenge teljesítmény a kanadai pilótát is meglepetésként érte:

„Nem egészen az történt, amire számítottunk, vagy amit reméltünk az austini vasárnapunk után. A bokszutcából indultunk, néhány dolgot módosítottunk az autón, sikeresen felzárkóztunk és pontot is szereztünk. Mexikóban azonban szenvedtünk – nem erre számítottunk a futamot illetően. Meglátjuk, milyen lesz a mostani verseny.”

Arra a kérdésre, hogy erősebb teljesítményt vár-e csapatától a Sao Pauló-i Nagydíjon, így felelt: „Remélem, hiszen sok ötletünk volt. Rengeteg elemzés történt a legutóbbi hétvége óta, úgyhogy kíváncsian várom, milyenek leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: