DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Sosem adta fel, lenyűgöző” – Krack Strollról

Nehéz hétvégén van túl Lance Stroll gyenge időmérője és kiesése után, csapatfőnöke azonban így is elismerően nyilatkozott a kanadai teljesítményéről Mexikóvárosban.

Újabb Q1-es kiesés után egy újabb nullázást hozott össze Lance Stroll a Mexikóvárosi Nagydíjon. Miután a második szabadedzésen egy buta hiba miatt veszített némi időt az Aston Martin pilótája – csapata nem tudta eltávolítani a bal első abroncsot az autójáról –, szombaton csupán a 18. helyre tudta magát kvalifikálni a futamra. Vasárnap aztán a bokszutcából kényszerült rajtolni, miután több részt is kicseréltek az autóján. A versenyt végül nem tudta befejezni Valtteri Bottasszal való összeérése után, a finnt később megbüntették az eset miatt.

„Nagyon frusztráló volt, kezdek hinni Murphy törvényében” – idézi Mike Krack csapatfőnök nyilatkozatát Stroll hétvégéjéről a RacingNews365. „Hogy miért mindig azzal az autóval történik valami… Nagyon buta dolog volt, ami a kerékpisztollyal történt, rengeteg időt veszítettünk miatta.”



Stroll a nyári szünet óta először szerzett pontot a mexikói versenyt megelőző futamon Austinban, akkor a hetedikként intette le a kockás zászló a mostanában gyengén teljesítő pilótát. Az újabb pontszerzés ugyan nem jött össze a kanadainak, csapatfőnöke mégis dicsérő szavakkal illette versenyzőjét kiesése után.

„Austin után egészen megnőtt a magabiztossága. Végig jól ment, ráadásul akkor volt a születésnapja, szóval az talán még egy kis extra motivációt is adott neki. Úgy vélem, ezt a kemény munkát itt is látni lehetett. Elvesztette a DRS-t Bottas mögött, utána viszont lépésről lépésre vissza tudott rá kapaszkodni. Sosem adta fel, ez eléggé lenyűgöző. Megpróbálta a lehető legjobbat kihozni a szituációból. Megvolt a lehetőség a pontszerzésre Hülkenberggel, az Alpine-okkal és Bottasszal szemben, megpróbálta megszerezni azt a pontot, csak az érdekelte” – beszélt elismerően pilótájáról Krack.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: