DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

„Stroll példát vehetne Latifiről”

Egy egykori F1-es pilóta úgy véli, hogy Lance Strollnak honfitársához hasonlóan el kellene gondolkodnia azon, van-e értelme folytatni a karrierjét.

Sergio Perez és Logan Sargeant mellett Lance Stroll a mezőny harmadik olyan tagja, akinek nagy szüksége lenne az azonnali formajavulásra, az a Lance Stroll, akinek teljesítménye állandó kritikák tárgya, és egyre többször felmerül az is, hogy egyáltalán érdemes-e folytatnia az F1-es karrierjét.

Ezt feszegette az egykori F1-es pilóta és megbecsült szakértő, Christian Danner is, aki mindenekelőtt a kanadai motiválatlanságára tért ki: „Ha valakiben ennyire nincs lelkesedés a munkája iránt, akkor alapvetően nem szereti azt. Nem szereti azt a kiváltságos helyzetet, hogy egy Formula–1-es autót vezethet.”

stroll-usa



„Nem tudom annyira megerőltetni a fantáziámat, hogy lelkesedést lássak benne” – mondta Danner, aki Mike Krack csapatfőnök Strollt rendszeresen ajnározó nyilatkozataira is kitért: „Tény, hogy alulteljesít. Mike Krack akárhányszor elmondhatja, hogy minden nagyszerű, de attól még nem lesz az. Csak meg kell nézni az eredményeket.”

Danner szerint magának Strollnak kellene elgondolkodnia a folytatáson: „Ha én Lance Stroll lennék, felnőtt emberként feltenném magamnak a kérdést, hogy szeretnék-e a jövőben is autóversenyző lenni. Az alapján kellene meghoznia a döntést, hogy van-e még hova fejlődnie, halad-e valahova? És ha igen, akkor mit tehet ezért.”

latifi-2022

Stroll honfitársa, Nicholas Latifi ebből a szempontból pozitív példa lehet számára, legalábbis Danner szerint: „Jó párhuzam, mert ő egy még gazdagabb családból származik, és bár egyáltalán nem vezetett rosszul, jó és bátor döntést hozott.”

„Szerintem ezen a döntési folyamaton megy keresztül most Stroll: van-e értelme az egésznek? Akarja-e egyáltalán? Nincs értelme mindig morcosan, rossz hangulatban mászkálni fel és alá…” – zárta szavait Danner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: