DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

„Ennek következményei lesznek” – Alonso kiakadt a Perez-pletykáktól

A Mexikóvárosi Nagydíjat követően szárnyra kaptak a pletykák, melyek szerint Alonso válthatja a gyengén teljesítő Perezt a Red Bullnál 2024-ben.

Hónapok óta téma már Sergio Perez jövője a Red Bullnál, aki nemhogy nem tud felnőni Verstappen mellé az idei szezonban, de lassan a második pozíciót is elveszíti a bajnoki pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben.

Legutóbb hazai versenyét csak az ötödik pozícióból kezdhette meg, s egy jó rajtnak, valamint a hosszú egyenesnek köszönhetően esélye nyílt az első helyre az egyes kanyarban, azonban túl optimista volt, összeért Leclerc-rel és kiesett a versenyből.

Alonso a Red Bullban?

Hamar szárnyra is kapott egy erősen kacsának tűnő pletyka, mely szerint Fernando Alonso válthatja Perezt az energiaitalosoknál, a mexikói pedig valószínűleg visszatér korábbi csapatához, amely most már Aston Martin név alatt fut.



Miután a spanyolt többéves szerződés köti a silverstone-i csapathoz, egyértelműen nem volt boldog a Sao Pauló-i Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol a Formula.hu is jelen volt.

Csak a követőket gyűjtik

„A paddockban vannak különböző híresztelések, ez teljesen normális, de vannak emberek, akik mit sem tudva az itteni történésekről, kitalálnak dolgokat, hogy követőket és kattintást szerezzenek” – kapta fel a vizet a spanyol.

„Nem vagyok vevő erre a játékra! Nem minősíteném ezt a szóbeszédet. Az itt jelenlévők, vagyis ti mind újságírók vagytok, profik, akik évek óta benne vannak a Formula-1 vérkeringésében és kivívjátok magatoknak a tiszteletet – szerintem ez lenne a helyes út.”

„Ezek a pletykák azonban olyan emberektől származnak, akik nem ülnek itt velünk, és azt hiszik, hogy ez jó poén. Hát elmondom, hogy egyáltalán nem szép dolog ilyesmivel viccelődni. Itt tulajdonképpen az elkötelezettségemet kérdőjelezik meg, ennek pedig meglesznek a következményei” – mondta Alonso, aki nyilvánvalóan zokon vette, hogy egyesek azt hiszik, hátat fordítana az Aston Martinnak.

Amikor arról kérdezték Alonsót, hogy mik lehetnének a következmények, melyeket megemlített, az Aston Martin sajtósa közbelépett, mielőtt a kétszeres világbajnok bármit is válaszolhatott volna.

Nem elég jó az Aston Martin

Ezt követően lágyabb vizekre eveztek, s a brazíliai versenyhétvégéről kérdezték a spanyolt: „Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk olyannyira versenyképesek, mint azt szeretnénk. A legjobbunkat szeretnénk nyújtani, de ez most egyértelműen messze van attól. Meg kell vizsgálnunk néhány fejlesztésünket, melyeket az utóbbi időben vetettünk be. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elégedettek. Én sem vagyok boldog, Mike Krack sem és az egész csapat elégedetlen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: