DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen az újabb sprintről: Már alig várom...

Verstappen szarkazmussal telve véleményezte a sprintet, Norris pedig elmondta őszinte véleményét – „ami úgy sem számít”.

Az idei hatodik és egyben utolsó sprinthétvégét rendezik meg a Sao Pauló-i Nagydíjon. Az F1 vezetői maguk sem elégedettek a jelenlegi lebonyolítással és azzal az izgalmi faktorral, amit hozzáad a sprintformátum a hétvégékhez, így nemrég szó esett arról, hogy drasztikus változások jöhetnek, akár már a következő szezontól.

Mivel ez az utolsó alkalom 2023-ban, mikor sprinthétvégén vesz részt a mezőny, megkérdezték őket a Formula.hu jelenlétében zajló sajtótájékoztatón, miként értékelnék ezt a lebonyolítást.

Verstappen nem vette komolyan

Elsőként a 2023-as világbajnok, Max Verstappen ragadta magához a szót, aki már többször is hangot adott a sprinttel kapcsolatos nemtetszésének. Azóta sem változott a véleménye.



„Elképesztő, fantasztikus! Nagyon jól éreztem magam ezeken a hétvégéken, és most újra sprint lesz. Már alig várom” – fejtette ki szarkasztikus véleményét a holland a sprintekről. Verstappen szavait csendes kuncogás fogadta a mellette ülő Daniel Ricciardo és Lando Norris részéről.

Norris máshogy csinálná

Utóbbi követte Max Verstappent, akinek vegyesek az érzései a formátummal kapcsolatosan: „Hogy őszinte legyek, én mindig is a normális hétvégéket szerettem, szóval ha választhatnék, arra tenném le a voksom most is. Persze az is egy szempont, hogy show-t és mindenféle hasonló dolgot csináljunk a nézőknek.”

„Az a része például tetszik számomra, hogy egyetlen szabadedzést követően máris az időmérő következik. Ez kihívás nekünk és a mérnököknek is, hiszen mindössze hatvan perc alapján kell helyes döntést hoznunk.

„Én jobban élvezem az ilyen hétvégéket, éppen emiatt. Szóval az lenne a legjobb, ha lenne egy szabadedzésünk, majd egy időmérő és egy verseny. Két nap az egész. Persze ez nem az én döntésem lesz, szóval nagyjából mindegy is, mit mondok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: