DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Bejelentés után jó szereplés az AlphaTaurinál

A Q3 határán zárta a suzukai szombatot a csapat, amiről Tsunoda nagyon boldogan, Lawson pedig kicsit frusztráltan nyilatkozott, de mindketten bizakodnak.

Az AlphaTauri nemcsak a jövő évi pilótapáros bejelentésével hívta fel magára a figyelmet a Japán Nagydíj szombati napján, hanem azzal is, hogy versenyzői (számukra is) meglepő módon jó eredményt nyújtottak az időmérőn, hiszen Yuki Tsunoda a 9., Liam Lawson pedig a 11. helyről várhatja a piros lámpák kialvását vasárnap.

Az ülés nélkül maradó új-zélandi számára nem sok hiányzott az újabb szenzációs Q3-as szerepléshez, hiszen csupán 43 ezredmásodperccel maradt el Fernando Alonso tizedik helyet érő idejétől a második szakaszban. Lawson elmondása szerint az időmérő előtt nem tűnt úgy, hogy esélyük lesz a szingapúri események megismétlésére:

„Egy kicsit frusztrál. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy bekerüljünk a Q3-ba. A szabadedzés utáni információkból nem számítottunk arra, hogy nagyon erősek leszünk, abban sem voltunk biztosak, hogy kijutunk a Q1-ből, úgyhogy agresszívak voltunk a gumikkal. Így a Q2-ben csak egy új szettem volt” – magyarázta a beugró pilóta.



„Őszintén szólva nem voltam túl magabiztos az időmérő előtt. Azt gondolom, hogy jól döntöttünk az információnk alapján, úgyhogy most a holnapi futamból kell kihoznunk a legtöbbet” – összegzett Lawson, aki szerint a gumik miatt nehéz verseny lesz vasárnap.

A hazai hős visszatért a Q3-ba

Tsunoda azonban beverekedte magát az időmérő utolsó szakaszába, és a kilencedik helyen végzett, így az AlphaTauri két versenyzője egymás mögül kezdi meg a holnapi versenyt. Hazai futama lévén a japán nagyon elégedett volt a szombati nappal, főleg azért, mert Monaco után került be ismét a legjobb tízbe:

„Nagyon különleges a hazai nagydíjamon bejutni a Q3-ba. A csapat nagyon jó munkát végzett, az autó nagyon jó” – kezdte Tsunoda. „Őszintén szólva még nem is vezettem az új csomaggal Szingapúrban, de amit Liam elért, az nagyon szép, úgyhogy nem nagyon aggódom a holnap miatt. Csak élveznünk kell a holnapot, megosztanunk a nézőkkel az élményt, és remélhetőleg pontot szerzünk.”

Az AlphaTauri az utolsó helyen áll jelenleg a konstruktőri versenyben 5 ponttal, azonban időmérős teljesítményük alapján jó esélyük lehet arra, hogy megközelítsék az előttük 10 ponttal álló Alfa Romeo alakulatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: