DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Bejelentette 2024-es párosát az AlphaTauri

Az AlphaTauri bejelentette 2024-es pilótapárosát, és ahogyan arra számítani lehetett, Yuki Tsunoda mellett Daniel Ricciardo kapta meg a lehetőséget.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően Japánban jelentette be az AlphaTauri, hogy 2024-ben kik fognak versenyezni a csapatnál. A helyszín kiválasztása miatt nem meglepő, hogy az egyik ülést az a Yuki Tsunoda kapta meg, aki 2021 óta tagja a csapatnak.

A másik ülésért volt némi verseny, hiszen Nyck de Vries megüresedett helyét előbb Daniel Ricciardo kapta meg, majd az ausztrál zandvoorti csuklótörését követően Liam Lawson ülhetett be az AT04-be. Az új-zélandi remek teljesítményt nyújtott élete első két F1-es fellépésén, azonban ennek ellenére is Daniel Ricciardónak szavazott bizalmat az istálló.



„Daniel személyes hozzáállása és versenytapasztalata fontos fegyvertény lesz számunkra 2024-ben” – mondta az év végén leköszönő Franz Tost az ausztrálról, aki 2012-ben és 2013-ban már versenyzett az istállónál, amit akkor még Toro Rossónak neveztek.

„Elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amin Yuki átment az elmúlt években, Daniel tapasztalatával kiegészülve pedig nekünk lesz az egyik legversenyképesebb párosunk a következő szezonban. Mivel jövőre nem nagyon változnak a szabályok, mi is inkább az állandóságot tartottuk szem előtt.”

Lawson is marad a csapatnál

„Peter Bayer, a csapat új vezérigazgatója és Laurent Mekies, aki jövőre átveszi tőlem a csapatfőnöki feladatokat, nagyszerű duóval fog nekivágni a 2024-es szezonnak. Ami Liamet illeti, mindenkit meggyőzött az elmúlt versenyeken mutatott teljesítményével, így egyértelműen nagy segítségére lesz a csapatnak fejlesztési- és tartalékpilótaként.”

Yuki Tsunodát természetesen örömmel töltötte el, hogy hazai versenyén jelentette be szerződésének meghosszabbítását csapata: „Rendkívül boldog vagyok, hogy 2024-ben is az AlphaTaurival mehetek. Alig várom, hogy tovább dolgozzunk és harcoljunk a csapattal és Daniellel közösen. Természetesen a szezon hátralévő részében is keményen fogom nyomni, hogy fejlődjek. Hálás vagyok a Red Bullnak és a Hondának, hogy folytatják a támogatásom és hisznek bennem, nagyon örülök, hogy folytatjuk a megkezdett utat.”

Az AlphaTauri bejelentése egyben azt is jelenti, hogy 2024-ben visszatér a rajtrácsra Daniel Ricciardo is: „Alig várom, hogy Yuki mellett vezessek és folytassuk a megkezdett utat az AlphaTaurival. Komoly fejlődésen megyünk most keresztül, izgalmas idők várnak a csapatra. Sok munka áll még előttünk, de jó irányba tartunk és nagy elvárásaink lehetnek 2024-et illetően” – mondta az ausztrál.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a csapat jövőre nevet is vált az AlphaTauriról, azonban arra, hogy ki lesz az istálló névadó szponzora, továbbra sem kaptunk választ. Ugyan a nemzetközi sajtó most bedobta az Adidast, de a Formula.hu és a RacingNews365 közös kutatása arra az eredményre jutott, hogy a Boss lehet a befutó. Az AlphaTauri bejelentésével most már hivatalosan csak Logan Sargeant ülése kérdéses, a Williamsnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: