DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Horner Markóról: 80 évesen is tanulhatsz

Helmut Marko nem a Red Bull F1-es csapatának alkalmazottja, így Christian Horner nem érzi, hogy bármi teendője lenne a „Dél-Amerika-ügyet” illetően.

Az elmúlt időben részletesen beszámolhattunk a „Dél-Amerika-gate” eseményiről, ennek főbb pontjait a megfelelő szavakra kattintva érhetik el olvasóink. Helmut Marko arról beszélt, hogy Sergio Perez időmérős lemaradását az okozza, hogy dél-amerikaiként kevéssé összeszedett versenyző, majd később megpróbált bocsánatot kérni, ami végül sikerült is, s bár Sergio Perez meg is bocsátott neki, Lewis Hamilton szerint az esetnek komolyabb következménye kellene, hogy legyen.

marko-perez



Egy fontos szereplő még nem nyilvánított véleményt a történetben, méghozzá a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, aki bölcsen rámutatott, hogy a jó pap is holtig tanul: „Először is, ezek a megjegyzések helytelenek voltak, és Helmut ezt gyorsan fel is ismerte. Nyilvánosan is bocsánatot kért, valamint közvetlenül Sergiótól is. Mindig tanulsz az életben, még nyolcvanévesen is. Ez elkerülhetetlen.”

Horner arra is kitért, hogy ez a hétvége különleges Perez számára, és persze nem azért, mert ennyi szó esik származásáról: „Checo rettenetesen népszerű és fontos tagja a csapatunknak, én magam küzdöttem keményen azért, hogy szerződtessük le 2021-re. Hatalmas követőtáborunk van világszerte, ahogy Checónak és magának a sportágnak is, és ezt nagyon komolyan és felelősségteljesen kezeljük. Ez Checo 250. versenye, most inkább erre koncentrálnánk.”

marko-horner

Amikor az a kérdés merült fel, hogy a Red Bull miért nem ítélte el nyilvánosan Marko szavait, Horner hárította a felelősséget: „Helmut már bocsánatot kért, és mivel nem a Red Bull Racing alkalmazottja, ezért nem adtunk ki nyilatkozatot. A Red Bull csoport tagja, a csoport pedig a ServusTV csatornában elnézést kért a történtekért.”

Horner azt is hozzátette, hogy a belső vizsgálat kérdése éppen ezért nem rájuk tartozik, valamint hogy tudja, hogy Marko megbánta szavait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: