DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 5. szombat
F1

Verstappen: Eddig a mi autónk volt jobb a futamokon…

Nem sokkolta a Ferrari pole-ja az F1-es Olasz Nagydíjon a vb-éllovast, aki reméli, vasárnap ismét a Red Bull bizonyul a leggyorsabbnak majd.

Ugyan mindössze 13 ezredmásodperccel, de lemaradt a monzai rajtelsőségről Max Verstappen, miután kikapott Carlos Sainztól. Zsinórban nyolc időmérő után győzték le a hollandot – a Red Bull-os viccelődött is a sajtótájékoztatón, amikor ezt említették neki, hogy ezek szerint mégis számolják a spái pole-ját, amelyet alkatrészcserés büntetés miatt a pályán nem tarthatott meg –, de ez nem igazán zaklatta fel a harmadik vb-címe felé menetelő versenyzőt:

„Egyszerűen csak nagyon szoros volt” – értékelte a kvalifikációt a Formula.hu jelenlétében. „Láthattuk a Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban: minden etapban roppant közel voltunk egymáshoz. Úgy vélem, ezen a hétvégén különösen az én részemről a péntek kicsit trükkösebb volt, de szerintem nem panaszkodhatunk, olyan sok hétvégén át zsinórban kihajtottunk a pályára az autóval és minden könnyen ment és jól sikerült a beállítás.”

f1-verstappen-redbull-monza-day2



„Úgy fest, itt egy picikét nehezebben találjuk a megfelelő leszorítóerőt, de délelőtt rendkívül elégedett voltam, az autó jól viselkedett egy körön és a hosszú etapokon egyaránt. Örülök a második helynek is, itt Monzában mindig nagyon szoros, néha előre kerülsz, néha kicsit hátrébb, de magabiztos vagyok a holnapot illetően.”

Az utolsó Q3-as körét így foglalta össze röviden Verstappen: „Jó volt, próbáltam a lehető legkeményebben nyomni. Egy ilyen alacsony leszorítóerős pályán ez nem mindig a legegyszerűbb, de élveztem.”

Amikor felvetették neki, hogy Sainz szerint az RB19-es jobb a hosszú etapokon és így vasárnap továbbra is a Red Bull-os az esélyes, Verstappen nem tagadta ezt: „Idén eddig így volt, igen. Szóval remélhetőleg ugyanez lesz a helyzet holnap is.”

Sainz pole-ja egyébként nem lepte meg a hollandot: mint rámutatott, tavaly is erősen szerepelt a Scuderia az F1-es Olasz Nagydíj időmérőjén, ráadásul a hátsó szárnyukat mintha csak Monzára optimalizálták volna, míg az RB19-esen ez nem mondható el, főleg egy körön. Arra a felvetésre pedig, hogy a második helyen kellene végeznie vasárnap is, hogy biztonságban elhagyhassa a pályát, így reflektált Verstappen:

„Nem így gondolkodom. Csak azért vagyok itt, hogy győzzek, aztán majd kitaláljuk, hogyan hagyjam el a pályát. A rajongók persze szeretnék, ha egy piros autó nyerne, de egyúttal észnél is vannak, nem huligánok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: