DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Sainz mindent belead az első hely megőrzéséért

Normál esetben gyorsabb Verstappen és a Red Bull versenytempóban, de a Ferrari pole-pozíciós spanyolja így is ráhajt a győzelemre az F1-es Olasz Nagydíjon.

Elképesztően szoros időmérőn – az első hármat mindössze 67 ezredmásodperc választotta el egymástól – szerezte meg a Formula-1-es Olasz Nagydíj pole-pozícióját Carlos Sainz, így egy Ferrari indulhat majd az élről a vasárnapi futamon Monzában. A spanyol tudta az utolsó köre előtt, hogy van még idő a pálya középső és utolsó szakaszán:

„Őszintén szólva, elképesztően intenzív időmérő volt, különösen a Q3” – értékelt közvetlenül a kvalifikációt követően Sainz. „Mindhárman mindent beleadtunk, nagyon a határon mentünk. És az utolsó körben tudtam, hogy van még idő az Ascariban és a Parabolicában, úgyhogy ráhajtottam, és ez jól sikerült, hála Istennek, mert tényleg keményen nyomtam a végén.”

f1-sainz-pole-ferrari



Ami a vasárnapi esélyeket illeti, a dobogó lebeg elsődlegesen Sainz szeme előtt, de valahogy a győzelemre is ráhajtana a mellőle induló és versenytempóban meggyőzőbbnek tűnő Max Verstappennel szemben:

„Igen, ez az első számú cél” – mondta a pódiumról a ferraris. „Holnap mindent bele fogok adni, hogy megtartsam ezt az első helyet. Egy jó start és jó első etap kell, aztán meglátjuk, tudunk-e harcolni Maxszal. Normál esetben a hosszú etapokon gyorsabb, de mindent bele fogok adni.”

Sainz természetesen szót ejtett a Ferrari-rajongók, a tifosi támogatásáról is: „Azóta libabőrös vagyok, hogy áthaladtam a célvonalon, az egész levezetőkörömben néztem a tömeget. Kiszálltam az autóból, és ezt láthattam, úgyhogy azóta is libabőrös vagyok. Hihetetlen. De már a hotelben, a pályára megérkezve és bárhova is megyünk, mindig óriási hangzavar és támogatás, biztatás kísér minket. Ez a legjobb érzés, amit versenyzőként és sportolóként átélhetsz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: