DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Hivatalos: Hamilton és Russell is hosszabbított a Mercedesszel

Az F1-es Olasz Nagydíj csütörtöki napján végre bejelentést tett Hamilton jövőjéről a Mercedes: a hétszeres világbajnok 2025-ig aláírt – ahogy csapattársa is.

Nagy bejelentést tett a Formula-1-es Olasz Nagydíj előtti csütörtökön a Mercedes: a csapat megerősítette, hogy a következő két szezonban is a Lewis Hamilton, George Russell duóval fognak rajthoz állni a száguldó cirkuszban. A páros tavaly óta szerepel egymás csapattársaként az azt megelőzően zsinórban nyolc konstruktőri címet szerző gárdánál.

Hamilton jövőjének tisztázása már hosszú ideje várt fejlemény volt a Mercedes kapcsán, a mostani bejelentésből az is kiderült, hogy – legalábbis egyelőre – két évre írt még alá a hétszeres világbajnok, aki a 2025-ös idényben már 40 évesen fog rajthoz állni.

f1-russell-hamilton-mercedes_1



Az, hogy mindehhez hozzácsapták Russell hosszabbítását, már valamelyest meglepőbb, hiszen a fiatalabb britnek eleve volt kontraktusa a következő idényre, így számára a mostani új megállapodás „csak” plusz egy évet jelent az alakulattal az eredetihez képest – igaz, így viszont a két pilóta szerződése egyszerre jár majd le a Mercedesnél.

Hamilton így kommentálta a hosszabbítását: „Minden nap arról álmodunk, hogy a legjobbak legyünk, és közösen annak szenteltük az előző évtizedet, hogy azokká váljunk. Élre jutni nem lehet egyetlen éjszaka vagy rövid idő alatt, elkötelezettség és kemény munka szükségeltetik hozzá, és megtiszteltetés, hogy kiérdemeltük a helyünket a történelemkönyvekben ezzel a hihetetlen csapattal.”

„Még sosem voltunk ennyire éhesek a győzelemre. Tanultunk minden sikerből, de kudarcból is. Továbbra is hajtjuk az álmainkat, továbbra is harcolunk függetlenül attól, milyen kihívással kerülünk szembe, és újra győzni fogunk. Hálás vagyok a csapatnak a pályán és azon kívül nyújtott támogatásért. Még nem ért véget a történetünk, eltökéltek vagyunk, hogy még többet érjünk el, és addig nem hagyjuk abba, amíg ez nem sikerül.”

Russell a következőket mondta el a csapat közleményében: „Ezzel a csapattal nőttem fel azóta, hogy 2017-ben csatlakoztam a juniorprogramjukhoz. Ez az otthonom, és fantasztikus érzés, hogy 2025-ig meghosszabbítottuk a különleges kapcsolatunkat. Miután tavaly beültem a Mercedes versenyzői ülésébe, meg akartam hálálni a Toto és a csapat által belém helyezett bizalmat és hitet. Felejthetetlen érzés volt tavaly megszerezni az első pole-pozíciómat és győzelmemet.”

„De ennél is fontosabb, hogy nagyszerű volt mindenkivel együtt dolgozni Brackley-ben és Brixworthben azon, hogy fejlődést érjünk el az autóval. Inspiráló a hűségük, a víziójuk és a kemény munkájuk. Tettünk néhány jelentős lépést előre az elmúlt 18 hónapban és egyre csak erősödtünk csapatként. Izgatott vagyok, hogy segíthetek tovább építkezni erre a lendületre, ahogy ráfordulunk 2024-re és 2025-re és célba vesszük, hogy visszatérjünk a mezőny legelejére.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: