DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Először vagyok ilyen helyzetben az F1-ben” – Leclerc

Komoly az érdeklődés iránta, márpedig ilyet még nem élt át a karrierje során a szerződései miatt. Imádja a Ferrarit, de nem jár az agya a hosszabbításon.

Charles Leclerc még 2019 legvégén kötött szokatlanul hosszú, 2024 végéig szóló szerződést a Ferrarival. Bár még másfél szezon hátra van tehát a monacói jelenlegi kontraktusából, ennek ellenére időről időre felmerül kérdésként, hogy megkezdték-e már az egyeztetéseket a hosszabbításról – Leclerc erről így beszélt az F1-es Osztrák Nagydíj csütörtöki médianapján:

Lassan. Lassan elkezdünk róla beszélni, igen. De hogy őszinte legyek, még nem igazán jár ez a fejemben. Amikor azt mondom, hogy lassan elkezdünk beszélni róla, akkor csak apróságokról van szó itt-ott, semmi konkrétról vagy különlegesről. Úgy érzem, sok van még hátra, és még nincs itt az ideje beszélni róla. Csak viccelődünk erről-arról, semmi formális vagy konkrét.”

f1-leclerc-vasseur-ferrari-spielberg



A tavalyi vb-ezüstérmest az elmúlt időszakban több másik istállóval is szóba hozták már a Scuderia küszködése kapcsán: korábban felmerült, hogy helyet cserélhetnének Lewis Hamiltonnal a Mercedesnél, de nemrég azt is bedobták, hogy az Aston Martinhoz kerülhet. Leclerc elismerte, hogy új számára ez a helyzet, hogy vannak külső érdeklődők is iránta, hiszen eddig minden lépés egyértelmű volt a karrierjében:

„Igen, talán először vagyok ebben a helyzetben a karrierem során!” – idézi a pilótát a The Race. „Nem gondolom, hogy azért, mert a múltban senki ne akart volna engem, csak a szerződések jellege miatt: az F1-ben először közeledek egy kontraktus vége felé. Az összes eddigi váltásom, ami alapvetően a Sauberből Ferrariba átülés volt, eléggé egyértelmű volt. Úgyhogy igen, most egy más helyzetben találom magam a pályafutásomban. De nem foglalkozom vele, csak a vezetésre fókuszálok és bízom benne, hogy a lehető leghamarabb nyerhetek a Ferrarival, aztán meglátjuk.”

Leclerc mindazonáltal ismét kinyilvánította, hogy a jelenlegi szenvedősebb helyzet ellenére is imádja a Ferrarit: „A Ferrari volt az a csapat, amely segített odajutni, ahol most vagyok. Sosem titkoltam, hogy roppant boldog vagyok, hogy a Ferrarinál lehetek. Természetesen a csapat és én sem vagyunk elégedettek azzal, ahol jelenleg állunk, de úgy vélem, a helyes irányba haladunk, magabiztos vagyok ezzel kapcsolatban. Imádom a Ferrarit, úgyhogy boldog vagyok itt.”

 

Vasseur még nem akar foglalkozni a hosszabbítással

Eközben a Ferrari év elején kinevezett csapatfőnöke, Frederic Vasseur többször is hangsúlyozta már, hogy pillanatnyilag nem a versenyzők szerződése a kulcskérdés Maranellóban, hanem az, hogy orvosolják az autójuk hiányosságait. Most ezt újfent elismételte, amikor a Corriere della Sera elsősorban a csapattárs Carlos Sainz szintén 2024 végén lejáró szerződéséről kérdezte:

„18 hónap van még hátra, és ugyanez igaz Charles esetén is. Jelenleg csak zavaró tényező lenne a hosszabbítás témáját bedobni, ezt néhány hete a menedzsereiknek is elmondtam. A versenyzők számára a prioritás, hogy együtt dolgozva javítsunk az autón. Aztán a nyár során vagy utána elkezdhetünk beszélni róla.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: