DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Leclerc és a Ferrari már elkezdtek a hosszabbításról beszélni

Leclerc szerződése 2024 végén jár le a Ferrarinál. A monacói Ausztriában elmondta, már elkezdődtek a tárgyalások a hosszabbításról.

A nagyszerűen kezdődő 2019-es együttműködése végén, amolyan karácsonyi ajándékként kapta Leclerc és a szurkolók is a hírt, hogy a Ferrari és saját nevelésű pilótája öt évvel hosszabbította meg a közös munkát. Három és fél már eltelt ebből, Leclerc pedig még mindig nem kapott olyan autót az olaszoktól, amellyel valós esélye lenne a világbajnoki címért harcolni.

Korábban elemeztük már, hogy milyen lehetőségei vannak a Ferrari tehetségének, sőt, azóta már olyan vad elméletek is napvilágot láttak, hogy Lawrence Stroll elküldené fiát a csapattól, így Leclerc akár az Aston Martinnál is kiköthetne.



Az Osztrák Nagydíj sajtótájékoztatóján – amelyen a Formula.hu is részt vett – arról kérdezték Leclerc-t, hogy mi lesz vele a szerződés lejárta után. „Nem tűztem ki magamnak határidőt ezzel kapcsolatosan. Úgy érzem, hogy másfél év még nagyon hosszú idő, így nem kell kapkodnom. Ugyanakkor lassan, ismétlem lassan elkezdtünk már beszélgetni a hosszabbításról” – jelentette ki Leclerc.

Nem ott tart a Ferrari, ahol Leclerc szeretné

Jó ideje küzd már a gumikezelési problémákkal az olasz istálló, Kanadában pedig talán tettek egy határozott lépést a jó irányba, de Leclerc ezzel még nem elégszik meg: „Ez még mindig messze volt attól a szinttől, amit meg szeretnénk ütni. Szerintem Kanadában is a Red Bull volt az a csapat, akiket le kellett volna győzni, még akkor is, ha Dr. Helmut Marko azt mondta, hogy mi voltunk a leggyorsabbak a pályán. Én ezt nem hiszem el neki.”

„Ez egy lépés volt a megfelelő irányba, főleg a következetességet és a kiszámíthatóságot szem előtt tartva, amik természetesen jobb teljesítményt is eredményeztek. Ez most egy teljesen különböző pálya lesz, szóval fontos, hogy itt is kényelmesen érezzük majd magunkat az autóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: