DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Nincs tempónk, és nem tudjuk, miért” – Perez

Az F1-es bajnoki pozíciónál is jobban aggasztja a mexikóit a teljesítményében történt visszaesés: nincs elképzelése, miért nem tudott mit kezdeni a Ferrarikkal.

Miami után Sergio Perezt még vb-esélyesként emlegettük, az első öt nagydíjon kétszer első, kétszer második mexikói 14 ponttal üldözte Max Verstappent a bajnokságban. Az azóta eltelt versenyen azonban háromszor nem jutott Q3-ba és háromszor nem állt dobogón: hátránya a pontversenyben 69 pontra nőtt, a kanadai hatodik pozíciót követően pedig érződik rajta az elveszettség.

„Hosszú, sokkal hosszabb volt, mint amire számítottam. A biztonsági autó lényegében elvette a lehetőségeim, a kemény gumin kellett versenyeznem, ami sajnos nem vált be” – nyilatkozta a sajtónak a leintés után Perez. Egy másik nyilatkozata alapján a 12. körben elrendelt biztonsági autó után nem tudta elérni ugyanazt a tapadási szintet a kemény abronccsal, mint előtte, utána pedig nem volt meg a tempója a közepesen. Az előtte végző két Ferrarival a hátralevő 58 körben nem tudott mit kezdeni.



„Igen, ez nagyon aggasztó számomra. Nem volt meg a tempónk és nem értjük, hogy miért. Ez egy furcsa dolog, meg kell fejtenünk. Le fogunk ülni és visszatekintünk, mert tudjuk, mire vagyunk képesek, és fontos lenne átlátni, hogy mi történik” – ismerte el tanácstalanságát Perez, akit már Fernando Alonso szorongat az összetettben. „A hétvégénk még jól indult, de aztán változtattunk néhány dolgot. A gumik kicsit máshogy működtek, nem tudom, hogy ennek lehet-e köze hozzá” – fejtegette tovább a mexikói.

Nem a vb-pozíció aggasztja

A lemaradás 69 egység Verstappenhez képest, Alonso pedig 9 pontra megközelítette Perezt. A versenyzőt azonban nem ez aggasztja leginkább.

„Bízom magamban, tudom, mire vagyok képes, de ma nem voltunk jók” – mondta el a csapat sajtóközleményében: ritka az F1-ben, hogy egy istálló sajtósainak jóváhagyásán átmenő szöveg ilyen negatív hangvételű legyen. „Jelenleg jobban aggódom a teljesítményemben történt visszaesés, mint a bajnokságban elfoglalt helyezésem miatt, mivel egyszerűen nincs meg a tempó. Olyan nincs, hogy az emberre nem nehezedne nyomás. Ez egy nehéz időszak, de teljesíteni vagyok itt, ezt kell tennem a következő pár futamon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: