DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Perez a rossz gumiválasztás miatt esett ki a Q2-ben

Túl későn rakták fel a slick abroncsot, majd amikor működni kezdett volna, újra rázendített az eső… Pedig a mexikói úgy érzi, az első háromban végezhetett volna.

Miközben Max Verstappen újabb pole-pozíciót szerzett, csapattársa, Sergio Perez ismét pocsék szombatot zárt a Kanadai Nagydíjon: csupán a 12. rajthelyet kaparintotta meg, azaz zsinórban harmadszor búcsúzott a Q2-ben. A Red Bull-os azt is elmondta a Sky Sports kamerái előtt, hogy a rosszul időzített gumiválasztás okozta a korai kiesését:

f1-perez-redbull-montreal



„Amint felraktuk a slick gumit, a pályán elfoglalt pozíciónk nem volt a legjobb, talán fél kör késésben voltunk. Amint pedig az abroncsok elérték a megfelelő hőmérsékletet, már nem tudtunk továbbmenni” – magyarázta Perez.

A pilóta elmagyarázta, miért szakította félbe a második slickes körét és váltott vissza átmeneti esős gumikra a Q2 hajrájában: „Egyszerűen csak keményebben esett. Be is ragadtunk az Alfa Romeo mögé. Szóval a második körön, amikor már jobb állapotban lett volna a gumi, jobban rákezdett eső, ezért bejöttünk intermediate gumikért, majd még inkább esni kezdett.”

Pedig a mexikói úgy érzi, egyébként esélye lett volna az első két rajtsor elérésére: „Egyértelműen sokkal előrébb végezhettünk volna, szerintem az első háromban. Ilyen körülmények között ez kicsit lottóhúzás volt. A Q3-ban is ugyanezt láthattuk, nem tudták megfutni a második körüket, amikor a legjobb állapotban lehettek volna a gumik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: