DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Schumacher a Mercedes és a Red Bull közötti politika áldozata?

Sajtóhírek szerint Toto Wolff a Red Bull új nagyfőnökének is beajánlotta a németet – csakhogy egy másik színtéren épp hadakozott egymással a két csapat.

Mick Schumacher két szezont húzott le a Haasnál, ám miután leginkább a baleseteivel hívta fel magára a figyelmet, Günther Steinerék nem szavaztak neki bizalmat a 2023-as Formula-1-es szezonra. A fiatal német így a Mercedesnél kötött ki, ahol teszt- és tartalékversenyzői szerepkört tölt be, amelynek keretében főként a szimulátoros munkájával segíti az istállót, de a múlt héten autóba is ült a Pirelli barcelonai gumitesztjén.

A Mercedesnél Toto Wolff csapatfőnök és maguk a pilóták is elismerően beszélnek Schumacher munkájáról, de ugyanígy tett a napokban az AlphaTaurit irányító Franz Tost is, aki elismerte: tavaly eredetileg a németet szerette volna leigazolni a távozó Pierre Gasly helyére, de a Red Bull inkább Nyck de Vrieshez ragaszkodott.

f1-mick-schumacher-mercedes-teszt-2



Ennek kapcsán még korábban beszélt arról a pilóta nagybátyja, Ralf Schumacher, hogy szerinte Helmut Markónak baja van a Schumacher családnévvel, amire a Red Bull F1-es tanácsadója úgy reagált, hogy náluk nem a marketingérték, hanem a teljesítmény a döntő a versenyzők kiválasztásánál.

A német Sport1 aztán nemrég arról számolt be, hogy Wolff ismét megpróbálta beprotezsálni Schumachert: a lap értesülései szerint a Mercedes-vezér az új Red Bull-főnökkel, Oliver Mintzlaff-fal találkozott ennek érdekében. Magának a találkozónak a tényét Marko is megerősítette az F1-Insidernek nyilatkozva, de azt is elmondta, miért esélytelen, hogy Schumacher náluk szerepeljen:

„Egy találkozón lett megemlítve. Csak ostobaság volt, hogy Wolff úr akkor éppen ismét nyíltan ellenünk politizált az FIA-nál. Ezzel a téma le is került a napirendről” – fogalmazott Marko, utalva a Mercedes és a Red Bull között időről időre feltámadó ellentétre, majd hozzátette:

„Miért kellene lecsapnunk Schumacherre? Ő egy Mercedes-pilóta, Wolff úr a felelős érte. Ha ilyen jókat gondol róla, miért nem engedi a saját csapatában versenyezni vagy használja a befolyását annak érdekében, hogy egy partnercsapathoz kerüljön, mint például a Williams?”

Wolff és egyébként az említett Tost is úgy fogalmazott, hogy reméli, hogy fog még F1-es üléshez jutni Schumacher, az viszont kérdés, hogy erre hol kínálkozhat számára esély.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: