DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Schumacher sokkal jobb a megítélésénél” – Tost őt választotta volna, de nem engedték neki

Franz Tost szerint ő Mick Schumachert igazolta volna le idén az AlphaTaurihoz, de a Red Bull vezetősége Nyck de Vriest választotta inkább.

Tavaly még a Haasnál versenyzett, de az év során világossá vált, hogy nem hosszabbítanak szerződést a csapatnál Mick Schumacherrel: a német végül a Mercedes tartalékjaként kapott szerepet 2023-ban, de Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke elárulta, hogy szeretett volna neki lehetőséget adni.

„Az volt a tényállás, hogy Mick Schumachernek nincs ülése erre az évre, a miénk pedig nyitott volt Pierre Gasly távozása után. Én úgy tudtam, hogy Pierre és Yuki Tsunoda lesz a két versenyzőnk, aztám Pierre-t hirtelen elengedték az Alpine-hoz, mi pedig ott maradtunk bizonytalanul, és Monzáig teljességgel megmondhatatlan volt, hogy ki lesz a pilótánk” – idézi Tost szavait a Racingnews365.com.

f1-schumacher-mercedes



„Én logikusan Mick Schumacherre gondoltam, mert szerintem ő sokkal jobb annál, mint amilyen a megítélése most a külvilág szemében. Ezt azonban visszautasították, és most Nyck de Vries a pilótánk. Ez a döntés született, és nincs mit megbeszélnünk ezzel kapcsolatban” – fogalmazott az AlphaTauri hamarosan távozó csapatfőnöke, aki világossá tette, hogy ő Schumachert szerette volna, de a Red Bull vezetősége máshogy döntött.

 

De Vries egyelőre nem az igazi

A Red Bull döntése eddig nem igazán jött be, a holland elmarad csapattársától, Yuki Tsunodától házon belül, már erősödnek a jövőjét firtató kérdések, és állítólag dr. Helmut Marko ultimátumot is adott neki: nagyon hamar bizonyítania kell, különben eleshet a további lehetőségektől.

Schumacher saját bevallása szerint jól érzi magát a Mercedesnél, a csapatnál pedig mindenki dicséri a munkáját, de azt egyelőre nehéz látni, hogy 2024-ben hol juthat F1-es üléshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: