DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Kétszer le fognak körözni minket – Norris

Hiába az időmérős harmadik hely, nem túl optimista a a McLaren pilótája az F1-es Spanyol Nagydíj előtt. Piastri az elrontott Q3-as köre miatt fruszrált.

Lando Norris szolgáltatta a Formula-1-es Spanyol Nagydíj időmérőjének egyik legkellemesebb meglepetését, miután a harmadik helyre kvalifikálta magát a McLarennel. Az eredménnyel a brit saját magát is sokkolta és meglepte, elmondása szerint ráadásul nem is nagyon változtattak semmit az autón, komolyabb fejlesztés is legutóbb Bakuban érkezett hozzá (a következő csomag pedig július elején várható), így egyszerűen csak a trükkös körülmények feküdtek neki igazán.

Egy dolog azonban a harmadik rajthely, de vajon mit lehet onnan elérni a futamon? Amikor a top 3-as sajtótájékoztatón arról kérdezték, mennyire magabiztos, Norris viccelődve válaszolt: „Nem nagyon! Persze sosem lehet tudni, lehet, hogy kiváló lesz a tempónk, és el tudom kapni és meg tudom előzni Maxot. Remélem, nem tart fel úgy, mint Monacóban!” – utalt tréfásan a múlt hétvégi esetre, amikor az esőben lekörözöttként gyorsabb volt Verstappennél is.

f1-norris-mclaren-barcelona



Később aztán már komolyabbra fordította a szót az esélyekkel kapcsolatban Norris, aki szerint a 11. starthelyről rohamozó Sergio Perez ellen eleve nem lehet semmit tenni – de az ötödik-hatodik leggyorsabb autóval más ellen is nehéz lesz:

„Lehet, hogy nem is fogok ellenük védekezni, csak engedem őket előzni” – mondta a McLaren-pilóta Perezről. „Kemény lesz, és nem is csak ellenük, sőt talán velük a legkönnyebb így versenyezni. De ott lesznek a Ferrarik, az Aston Martinok, a Mercedesek, az Alpine-ok, a Haasok… Ezek az autók valószínűleg túl gyorsak számunkra, Sergio pedig mindenki mellett el fog menni és talán már a tizedik körre második lesz, minket pedig kétszer leköröznek. Optimista vagyok, amikor ezt mondom, lehet, hogy lesz az háromszor is. Szóval úgy vélem, szoros versenyben vagyunk, de nem feltétlenül a Red Bullokkal.”

 

Piastri Q3-ba jutott, mégis frusztrált

Eközben a másik McLarenben ülő Oscar Piastri ugyancsak beverekedte magát az időmérő utolsó fázisába, ott azonban utolsóként végzett – igaz, Pierre Gasly büntetése révén így is a kilencedik helyről indulhat majd. Az ausztrál újoncon a Q3 végén az a nedves szakasz fogott ki, ami az első etapban is többeket megtréfált:

„Elég jó körön voltam addig a pontig” – idézi Piastrit a RaceFans.net szaklap. „Kicsit későn fékeztem a 10-es kanyarba menet, elvétettem a kanyarcsúcspontot, s aztán rámentem a pálya nedves részére, onnantól pedig vége volt a játéknak. Meglehetősen frusztrált vagyok magam miatt, hogy őszinte legyek, mert addig jó edzésünk volt. Csak elszúrtam, amikor igazán számított. Úgy gondolom, mindkét autóval az élbolyban kellett volna végeznünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: