DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő
F1

A trükkös körülmények nekem valók – Norris

Lando Norris bizonyult a barcelonai időmérő legnagyobb meglepetésemberének, a brit pilóta nagyszerű egykörös tempóját megvillantva harmadik helyre kvalifikálta magát a holnapi futam előtt.

Idén messze a legjobb időmérős teljesítményét nyújtotta Lando Norris a Spanyol Nagydíj kvalifikációján, ahol mindössze kevesebb, mint hat századdal maradt el a másodikként záró Carlos Sainztól, így a harmadik rajtkockából indulhat majd a holnapi futamon.

„Nem tudom, ez honnan jött. Meglep, hogy itt vagyok, de elképesztő munkát végeztünk a harmadik hely megszerzésével, a második pozíció is közel volt. Viszont ez Carlos hazai versenye, úgyhogy gondoltam, adok neki néhány tized előnyt” – viccelődött Norris.A McLaren versenyzője végig erős tempót diktált, a Q1-et és a Q2-t is a második helyen zárta, az utolsó próbálkozása azonban csak egy második soros eredményre volt elég. A brit azonban így is elégedett lehet idei legjobb rajtpozíciójának elérésével.

„Nagyon boldog vagyok, az egész időmérőn gyorsak voltunk. Jó volt az autónk ezen az új vonalvezetésen, úgyhogy eléggé tetszik, a gyors kanyarok az egyik erős területünk. Elég nehéz dolgunk volt, de úgy tűnik, a trükkös körülmények között mindig jól teljesítünk, nekem valóak” – zárta a brit pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: